Foci

2012.07.03. 06:25

A center nélküli labdarúgás árnyoldalai

Budapest - A korábbi szövetségi kapitány, a Szigetszentmiklós szakmai igazgatója, Várhidi Péter szerint magas színvonalat hozott a kontinensviadal, valamint megérdemelt spanyol aranyérmet.

Munkatársainktól

Mindössze két derbi  kapcsán mondja azt, hogy unalmas volt,  az angol-francia, valamint a spanyol-horvát összecsapás. Előbbi meccsen  a két gárda arra játszott:  egymás ellen nem vállalnak kockázatot, tökéletes  a döntetlen, a többi-eket megverik, s könnyedén ott lesznek a negyeddöntőben.
 
- Be is jött nekik, hiszen továbbléptek, azonban az egymás elleni találkozójuk az alig nézhető kategóriába tartozott. A horvátok és a spanyolok utolsó csoportmeccse  is gyenge futballt hozott, eltaktikázták, főleg a horvátok figyeltek túlzottan a másik meccs, az olasz-ír eredményére. Amikor kiderült, hogy a taljánok  vezetnek  - ami a déli szomszéd kiesését jelentette -,  már nem volt elég idejük és energiájuk  váltani - mondja Várhidi Péter.

Hozzáteszi, amúgy a többi találkozóra még az ínyenceknek sem lehet rossz szava, akadnak egészen kiváló összecsapások a csoportmérkőzések során is. A szakember nem titkolja, spanyol-német döntőt várt, bár utóbbiak nem jutottak a fináléba, a hispán együttessel karöltve a világ előtt járnak. "Lőw csapata kiválóan futballozott az elődöntőig, biztosra vettem, hogy az olaszokat is megverik. Hiába voltak a meccs elején fölényben, kihagyták a  helyzeteiket, míg a túloldalon akadt egy egészen pazar teljesítmény, Balotellié.  Amúgy nem nyújtottak rendkívülit, mindössze annyiban, hogy nem védekeztek, hanem minden meccset támadni akartak. Valamint náluk futballozik a torna legjobb játékosa, Andrea Pirlo. Ő káprázatos volt. Meggyőződésem, ha a németek nem buknak el a taljánok ellen, nagy harcra kényszerítették volna a spanyolokat, rajtuk nem futottak volna át Iniestáék. A német csapat  nagyon fiatal, egységes,   s még  fejlődőképes. Ha hagyják Lőwöt  nyugodtan  dolgozni, a következő világversenyek egyikét biztosan megnyerik.

Várhidi azt hiányolja, hogy az Eb-n  nem akadt meglepetés,  azaz olyan gárda, amely esélytelenül menetel. Az ukránok megverték ugyan a csoportmérkőzések  során a svédeket, de továbblépni ők sem tudtak.
 
- Számomra a legnagyobb pozitívum  Cristiano Ronaldo volt, az első két meccsen nem csinált semmit, utána viszont a hátán cipelte a csapatát.  Azonban ez is kevés volt a fináléba kerüléshez. A spanyolok sikere teljesen  megérdemelt, a döntőben  remekeltek. Annak viszont nem örülök, hogy az aranycsata két szereplője  igazi center nélkül futballozott. Ez rossz irányba terelheti a focit,  hiszen sokan a döntő résztvevőit akarják majd utánozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!