Foci

2010.01.18. 03:29

A csoportküzdelmek után búcsúztak a pápaiak

Pápa, Tatabánya - Nem jutott tovább csoportjából a Lombard Pápa a tatabányai centenáriumi tornán. Két vereséggel és egy döntetlennel búcsúztak Véber György tanítványai.

Novothny Ottó

A Veszprém megyei együttes a Ferencvárossal, a horvát élvonalban szereplő Cibalija Vinkovcival és a házigazdákkal mérkőzött meg a továbbjutást jelentő első két helyért. A pápai gárda első meccsét horvát riválisa ellen játszotta, és minimális, egygólos vereséget szenvedett. Ugyenez volt a helyzet a Ferencváros elleni csoportmeccsen is, Tóth Bence góljára nem tudtak válaszolni Bárányosék. Az első két összecsapással ellentétben a házigazda, Tatabánya elleni mérkőzés már több találatot hozott. A fennállásuk 100. évfordulóját ünneplő hazaiaktól Deme Imre és Szalai Tamás volt eredményes, míg a Lombard részéről Tóth Gábor és Orosz Péter vette be az ellenfél kapuját.

A két vereség és a döntetlen azt jelentette, hogy Véber György tanítványai nem jutottak tovább az A csoportból, csakúgy, mint a tatabányai gárda. Külön ugyan nem készült a teremküzdelemre Véber György alakulata, de a felkészülés változatosságához biztosan hozzájárult az esemény, hiszen újra versenyhelyzetben, közönség előtt játszhattak a pápai fiúk.

- Természetesen az eredménynek nem örülünk, de abból a szempontból hasznos volt a részvétel, hogy volt terhelésértéke a tornának. A játékunkkal tulajdonképpen nem volt gond, mi birtokoltuk többet a labdát, de ez itt nem számít semmit. Elkövettünk egy-két hibát, amit az ellenfél kihasznált, és utána már nagyon nehéz dolgunk volt, mert teljesen visszaállt az ellenfél. Ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, de a másik oldalon nagyon jók voltak a kapusok, és számtalan lövésünk kerülte el éppen hogy a kaput - értékelte a teremtornát Varga Gábor, a Lombard Pápa középpályása, aki társaival együtt hétfőtől ismét mindent a felkészülésnek rendel alá. A Lombard Pápa két csoportellenfele, a Ferencváros és a Cibalija Vinkovciva játszotta a centenáriumi torna döntőjét. A csoportküzdelmek során még 2:1-es horvát siker született, de a végső összecsapáson ugyanilyen arányban a zöld-fehérek nyertek.

A tatabányai kupa harmadik helyét a nagypályás bajnok Debreceni VSC szerezte meg, miután a bronzmérkőzésen 2:1-re legyőzte a Szombathelyi Haladás együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!