Foci

2014.03.08. 18:02

Fortuna a focipályán

Ajka – A győzelmet nem kell megmagyarázni – gondolhatjuk az NB II-es Ajka mérkőzését látva, ahol a házigazda végig védekezte a bajnokit, de így is sikerült megszereznie a három pontot.

Novothny Ottó

FC Ajka-Cegléd
1:0 (1:0)

Ajka, 300 néző. Vezette: Kiss N. (Kepe, Hima). FC Ajka: Jánosa – Mogyorósi, Jagodics, Pákai, Gunther – Rajos (Köles 60.), Horváth A., Sipos (Lattenstein 87.) – Skriba (Mihalecz P. 66.), Sowunmi, Major. Megbízott edző: Jákli Péter. Cegléd: Kovács A. – Robson, Miklósvári, Farkas, Pesti – Makrai (Horváth S. 72.), Kenderes, Koncz – Markó, Rebryk (Tisza 53.), Lipusz. Edző: Kis László. Gólszerző: Sowunmi az 5. percben.Sárga lapok: Sipos a 17., Gunther a 26., ill. Miklósvári a 18., Farkas az 55., Lipusz a 92. percben.



A kezdést követő szokásos ismerkedési foci közben az 5. percben Major nagyszerűen ugrasztotta ki Sowunmit, aki ügyesen, ütemtelenül a kifutó Kovács mellett passzolt a háló bal oldalába, 1:0.

Ezt követően a félidő feléig még tartott a hazaiak lendülete, de csak a mezőnyben adogattak ügyesen. Majd megváltozott a játék képe, mindkét oldalon rengeteg hiba bosszantotta a nézőket, ám a ceglédieknél egyre többet volt a játékszer. A 22. percben Lipusz balról rúgta kapu elé a labdát, Rebryk megelőzte ugyan Jánosát, de a vetődő kapusba perdített. Öt perccel később Markó szöglettel felérő szabadrúgásába Jánosa belepaskolt, a hosszú oldalon érkező Rebryk azonnal lőtt, a labda a felső lécről vágódott a mezőnybe.

A 33. percben Major három csel után a 16-os bal sarkáról kapura lőtt, tapsot kapott a nézőktől. Két perccel a félidő vége előtt Kenderes bal oldali beadását a kapu torkából vágták ki az ajkai védők.

Szünet után szinte azonnal felborult a pálya és így is maradt. A vendégek roppant elszántan küzdöttek, míg a házigazdák csak céltalanul előrevágott, vagy már a középpályán elveszített labdákig jutottak.

Az 51. percben Lipusz centikkel tévesztette el a kaput. A 68. percben Kenderes is lőtt, szintén alig tévedett. A sokadik ceglédi támadás végén a 78. percben kapu előtti kavarodás végén Miklósvári elé pattant a labda, aki három méterről a kapufát találta el, a visszapattanót Jánosa ölelte magához. Öt perccel a lefújás előtt Sipos és Tisza csapott le a 16-os jobb sarkánál a labdára, összerúgtak, a partjelző segítségével a játékvezető büntetőt ítélt.

Miklósvári lövését Jánosa nagyszerű vetődéssel ütötte ki a jobb sarok elől. Az utolsó percekben Mihalecz, Sowunmi és Köles került helyzetbe, de maradt az egy gólos különbség.

Ritkán látható egyoldalú mérkőzést nyert meg az a csapat, amely szinte végig védekezte a találkozót. Ettől függetlenül a focit gólra játsszák és ebben a műfajban az ajkaiak egyértelműen jobbak voltak.

 

Nehezen találták a szavakat az edzők

Jákli Péter: - Nehéz ilyen összecsapás után bármit is mondani. Az a lényeg, hogy nyertünk és a három pont, az ilyen körülmények között is három pontot jelent.

Kis László: - Nehéz ilyen találkozó végén véleményt alkotni. Több góllal kellett volna nyernünk, ehelyett kikaptunk. Ettől függetlenül gratulálok csapatomnak a játékhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!