Szomszédvári rangadó Tihanyban

2019.11.02. 07:00

A tizenharmadik fordulót rendezik meg a futball megye I-ben

Tihanyban rendezik a játéknap rangadóját az MTD Hungária megye I-es labdarúgó-­bajnokság 13. körében.

Horváth Gábor

20191019 Balatonfűzfő, Foci megye1 Balatonfűzfő - Balatonfüred. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A negyedik helyen álló tihanyiak az éllovas Balatonfüredi FC-t fogadják.

A félszigeti együttes nagy sorozatban van, hét meccset vívott meg veretlenül, ezek ráadásul egy kivételével mind győzelmek voltak, a statisztikába a múlt heti sümegi iksz rondít bele.

Érdekesség, hogy Lukács István együttese mindössze negyedik alkalommal szerepel hazai pályán ebben a szezonban. A Gyulafirátót és a Herend ellen még gólt sem kapott a gárda, egy rangadót viszont elbukott, augusztus végén az Úrkút SK elvitte Tihanyból a pontokat.

A Balatonfüredi FC szintén megfelelő önbizalommal készülhet a szomszédvári derbire, amelyek hangulata minden alkalommal sajátos, különleges. Sowunmi Thomas legénysége az elmúlt 12 fordulóban nem talált legyőzőre, s még egyetlen pontot sem veszített. A BFC statisztikája egészen elképesztő: a 12 találkozóból kilencen még gólt sem kapott a csapat, amely 56-4-es gólkülönbséggel rendelkezik (a Tihanyé 32-10). Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a fürediek legutóbbi idegenbeli fellépése minden volt, csak nem sima menet: a Fűzfői AK-t egy 93. percben lőtt találattal sikerült 2-1-re két vállra fektetni.

A tihanyiak „szívességet tettek” a Fürednek azzal, hogy néhány hete legyőzték a második helyezett Ajka Kristályt. Így a BFC ötpontos előnnyel nyugodtan játszhat, nem kell idegeskednie azonban a hazaiaknak sem, akik papíron esélytelenebbek.

A rangadó szombaton 14 órakor rajtolt.

A forduló teljes programja, szombat, 14.00: Ada–Bau Várpalotai BSK–Magyarpolány, Úrkút SK–Csetény, Ajka Kristály–Sümeg VSE, Tihanyi FC–Balatonfüredi FC, Fűzfői AK–Badacsonytomaji SE Bonvino, Devecser SE–Tapolca, Péti MTE–Gyulafirátót SE.

Vasárnap, 14.00: Balatonalmádi SE–Herend.

A tihanyi derbit az interneten (az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság youtube-csatornáján és honlapunkon, a www.veol.hu-n) is lehet élőben követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!