Foci

2014.01.09. 11:25

A Veszprém FC jobb teljesítményre is képes

Veszprém - Az NB III. nyugati csoportjában szereplő Veszprém FC csapata január 13-án, hétfőn délután kezdi meg a felkészülését a tavaszi szezonra. Jugovits Lajos vezetőedző kemény alapozást ígért az őszi idényt nyolcadik helyen záró fiúknak, hogy a tavaszi szezonban ne akadályozza sérülés a bajnoki menetelést.

Mosonyi József

- Hogyan értékeli a vezetőedző az őszi szezont?

- Tavaly ősszel 19 pontot szereztünk, de mivel a szombathelyiek elleni tavaszi mérkőzést már novemberben lejátszottuk, így 22 ponttal a nyolcadik helyen állunk a tabellán, amivel én személy szerint meg vagyok elégedve. Teljesen új csapatot kellett építeni, mert az osztályváltás miatt sokan elmentek. Maradtak az „öregek” közül öten, a negyven éves Molnár Zoltán, aki volt olimpiai válogatott is, vagy Garai Péter, Czvetkó József, Hevesi-Tóth Tamás és Császár Attila. Az ő rutinjuk sokat számított a mérkőzéseken. Voltak a fiatalok, akik 18-22 évesek, néhányuknak voltam már edzője még az utánpótlás korcsoportú csapatoknál, mint például Horváth Benjamin. Természetesen a meccseken a sok futás inkább rájuk hárult, de a góllövésekkel olykor adósak maradtak. A fiatalok sokat tanulhattak és még tanulhatnak is az idősebbektől, mert a rutint csak a közös mérkőzéseken lehet megszerezni. Most már biztosan elmondhatjuk, hogy több a helyi kötődésű játékos, mint régebben. Probléma volt még az ősz folyamán az edzéslátogatottság. Vannak többen, akik dolgoznak, vagy iskolába járnak, ezért nem tudtak minden tréningen részt venni. A csapatjáték kialakításához pedig ez elengedhetetlen.

- A sárgalapok és a kiállítások miatt voltak-e összeállítási problémái?

- Néhányszor előfordult, hogy néhány poszton volt eltiltott, vagy sérült játékos, de házon belül megoldottuk a pótlását. Most van néhány játékosunk, akinek 3-4 sárga lapja van, de a tavaszi első mérkőzésünkön mindenki játszhat.

- Voltak bravúros idegenbeli győzelmek, de sajnos nagyarányú vereségek is. Ezek mivel magyarázhatók?

- Az első hazai mérkőzésünkön nagy verést kaptunk a fürediektől, de ugyanez történt Budaörsön és Csákváron is. Utóbbin jól tartottuk magunkat, de az utolsó 20 percben kaptunk három gólt, ami ránk nem volt jellemző. Bravúros idegenbeli győzelmet arattunk Andráshidán, Dorogon és Körmenden, de bosszantó vereséget szenvedtünk itthon a tököliektől és az Újbuda FC-től.

- A téli szünetben mindig nagy a játékos mozgás a csapatoknál. Mi lesz a Veszprém FC-nél?

- Távozó játékosról nem tudok, remélem nem lesz, de érkezőkről hamarosan döntés születik. Kellene egy belső és egy szélső védő, meg egy center, vagy ahogy régen hívták, középcsatár. Kapusposzton Kádár Balázs védett egész szezonban, de kellene egy helyettesítő, aki vészhelyzetben tudja pótolni, mert az eddigi cserekapus Németh László novemberben Ausztriába ment dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!