Foci

2014.11.15. 15:08

Döntetlen a megyei focirangadón - A 93. percben egyenlített a Veszprém

Veszprém - Ellentétes félidők után úgy tűnt, a második részben felülkerekedő Balatonfüredi FC nyeri a megyei rangadót a labdarúgó NB III-ban, ám az utolsó pillanatban Burcsik góljával pontot mentett a Veszprém FC.

B. Virág Rita

Veszprém FC-Balatonfüredi FC 2:2 (1:0)

Veszprém, 100 néző. V.: Farkas Tibor (Horváth Z., Szabó P.).

Veszprém FC: Kádár - Hanák (Zsély 65.), Garai, Császár, Kuti (Udvardi 78.) - Németh E., Bolla, Pavlitzky - Tóth L. - Simon A., Skriba (Burcsik 63.). Edző: Simon Attila.

Balatonfüredi FC: Filipánics - Domján, Szöllőskei, Bognár, Szántó (Bánhidi 83.) - Simon B. (Füredi 46.), Kovács (Keszei 32.), Szabó L. - Balogh, Czafit, Kovács Sz. Edző: Pető Tamás.

Gól: Tóth L. (27.), Burcsik (93.), ill. Balogh (60., 74.).
Kiállítva: Szabó L. (85.).

A Veszprém (sötétkék felsőben) az első félidőben ellenfele fölé nőtt, a Balatonfüred (pirosban) viszont a másodikban nyújtott remek produkciót. Fotó: Zwicker Tamás

Tapogatózó játékkal kezdődött a megyei rangadó, ahol az első negyedórában egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. A 16. percben aztán Pavlitzky lódult meg, szépen hozta helyzetbe Tóthot, aki lövés helyett Simonhoz passzolt, így odalett a helyzet. A 24. percben Skriba tette próbára Filipánicsot, de a füredi kapus biztosan fogta a próbálkozást.

A 27. percben Pavlitzky középről 25 méterről hatalmas erővel telibe találta a kapufát, a kipattanóra Tóth érkezett jó ütemben és a kapuba gurított, 1:0.

A hátralévő időben inkább mezőnyben folyt a játék, jellemző, hogy ebben a játékrészben a BFC egyetlen valamire való helyzetet sem tudott kidolgozni, kapura lövés nélkül vonult az öltözőbe.

Szünet után viszont fordult a kocka: a Füred egyre inkább magára talált. Az 50. percben például balatoni szöglet után Szabó L. fejese a felső léc fölé szállt.

A 60. percben aztán góllá érett a füredi fölény: Füredi baloldali beadását Balogh B. fejelte Kádár kapujába, 1:1.

Az egyenlítés után a BFC nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzésére, a Veszprém pedig teljesen beszorult a kapuja elé. Az egyenlítést követően Czafit tette próbára a hazaiak hálóőrét, majd a 70. percben Balogh B. kapott remek indítást a jobboldalon, már a tizenhatoson belülre ért, de nagy helyzetben mellé lőtt. Egy perc múlva Czafit szerzett labdát, kicselezte a kifutó Kádárt, kapura tartó lövését viszont Garai a gólvonalról kifejelte. Sorozatban alakította ki a balatoni társaság a jobbnál jobb helyzeteket, előbb Kovács Sz, próbálkozása gurult el a kapu előtt, majd Keszei lövését vágták ki a veszprémi védők.

A 74. percben jobboldali füredi beadást Balogh közelről vágta a hazai kapuba, 1:2.

Néhány perc múlva Füredi veszélyeztetett, ám Kádár fogta a szabadrúgást, ahogy Czafit próbálkozását is védte a hálóőr.

A 85. percben egy szabálytalanság után Szabó L. megkapta második sárgalapját is és mehetett zuhanyozni.

Úgy tűnt, füredi győzelmet hoz a derbi, amikor a hosszabbítás utolsó percében jobboldalról Garai lőtte keresztbe a labdát, az érkező Burcsik pedig a kapuba lőtt, 2:2.

A fürediek hiába dolgoztak ki több helyzetet, azokat nem tudták értékesíteni, így a váratlan veszprémi egyenlítés után csakis magukat okolhatják. Ellentétes félidők után összességében igazságos a döntetlen.

Simon Attila: - Elégedett vagyok a mutatott játékkal és a hozzáállással is. Büszke vagyok a srácokra, akik közül többen a betegágyból kikelve fociztak ma.

Pető Tamás: - Nagyon sajnálom, hogy itt hagytunk Veszprémben két pontot. A második félidőben több gólt kellett volna rúgnunk, mint kettő. Sokat tettünk a győzelemért, de úgy tűnik, nem eleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!