Foci

2010.06.22. 21:04

Döntetlennel jutottak tovább a dél-koreaiak

Durban - A dél-koreai válogatott 2-2-es döntetlent játszott Nigériával a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának keddi zárófordulójában, ezzel a második helyen továbbjutott a nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda befejezte szereplését.

MTI

Eredmény, B csoport, 3. forduló:
Koreai Köztársaság-Nigéria 2-2 (1-1)
Durban, Durban Stadion, néző, v.: Benquerenca (portugál)
gólszerzők: Li Dzsung Szu (38.), Park Dzsu Jung (49.), illetve Uche (12.), Aiyegbeni (69. - büntetőből)
sárga lap: Kim Nam Il (69.), illetve Enyeama (31.), Obasi (37.), Ayila (42.)
   
Koreai Köztársaság: Dzsung Szung Rjong - Csa Du Ri, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu - Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Dzse Szung, 87.), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong, Park Dzsu Jung (Kim Dong Dzsin, 93.) - Jom Ki Hun (Kim Nam Il, 64.)

Nigéria: Enyeama - Shittu, Odiah, Yobo (Echiejile, a szünetben), Afolabi - Uche, Etuhu, Ayila, Aiyegbeni (Obinna, 70.) - Obasi, Kanu (Martins, 57.)

I. félidő:
12. perc: Odiah jobb oldali beadására Uche robbant be, és védőjét megelőzve, 7 m-ről a kapuba lőtt (0-1).

38. perc: Ki Szung Jong ívelt balról középre szabadrúgásból, a túloldalon érkező Li Dzsung Szu először fejelni próbált, ám végül lábbal továbbított a kapuba (1-1).

II. félidő:
49. perc: Park Dzsu Jung a 16-os bal sarkánál végzett el szabadrúgást, és a sorfal mellett a bal alsó sarokba csavart (2-1).

66. perc: Aiyegbeni alighanem a vb legnagyobb helyzetét hagyta ki: egy lapos beadást három lépésről az üres kapu mellé gurított.

69. perc: a frissen beállt Kim Nam Il hátulról felrúgta Obasit a 16-oson belül, a büntetőt a néhány perccel korábban hibázó Aiyegbeni a kapu jobb oldalába lőtte (2-2).
   
Az eddigi két vereségükkel sereghajtó nigériaiak kezdtek jobban, és az első negyedórában vezetéshez jutottak. A gólszerző Uche nem sokkal később a kapufát is eltalálta, ám ezt követően fordult a kocka, és a dél-koreaiak egy pontrúgás után kiegyenlítettek.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt: az ázsiaiak egy újabb pontrúgásból már előnyben voltak. Az afrikai gárda több nagy helyzetet is elpuskázott, mígnem büntetőből összejött az egyenlítés. A hátralévő időben akadtak még lehetőségek mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott, így a dél-koreai csapat Argentína mögött, második helyezettként jutott tovább és találkozik majd Uruguayjal a nyolcaddöntőben. Nigéria egy ponttal, az utolsó helyen zárta a csoportküzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!