Foci

2007.08.11. 02:29

Erőfelmérők és továbbjutási remények

Megyei körkép (hg) - Nyolc megyei csapat jutott fel a labdarúgó Magyar Kupa főtáblájára, amelynek első fordulóját vasárnap rendezik. Több esélyes továbbjutó is van.

Horváth Gábor

A megyei első osztályú Taliándörögd viszont az NB III Bakony-csoportjának egyik legerősebb csapatát, az Andráshidát fogadják vasárnap délután. Fischer János klubelnök elmondta, bíznak a tisztes helytállásban, a hazai közönség előtt biztos nem fogják könnyen adni magukat.

Szintén hazai pályán játszik a tavalyi megyei bajnokság ezüstérmese, a Padragkút, az ellenfél a zalai Teskánd együttese lesz. - Nemrég még a harmadosztályban szerepeltek a vendégek, a legutóbbi megyei bajnokságban pedig a harmadik helyen végeztek - utalt a vendégek erejére Kovács Attila edző.

A Balatonfürednek is erős ellenfél jutott, de Szász Sán- dor edző hazai pályán a to- vábbjutást tűzi ki csapatával. - A Mór elleni meccs remek erőfelmérő lesz, egy bizton- ságos védekezésből kiindu- ló taktikával próbáljuk meg kiharcolni a következő kör- be jutást. A közönség ingyen tekintheti meg a kupamér- kőzést.

Az Ajka Kristály külön nem készült a mérkőzésre, de Domján László tréner szerint jó esélyük van rá, hogy ők jöjjenek ki jobban a Polgárdi elleni összecsapásból. A felkészülési meccsek eredményei alapján remek formában van az Úrkút, amely vasárnap Barbacsra utazik. - Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást és a következő körben egy komolyabb csapatot vendégül látni - vázolta a vendégek terveit Vágfalvi Norbert edző.

Csillag Péter, a Külsővat csapatvezetője elmondta, sötét ló a megye II-es Táp, de megpróbálnak továbbjutni. A hazaiakat sérülések hátráltatják. A Sopronkövesd-Nemesszalók kupameccstől hasonló erők küzdelme várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!