Foci

2013.12.20. 11:30

Füredi futball rapszódia

Balatonfüred - A tópartiak labdarúgó csapata az NB III-as bajnokság negyedik helye, majd a Balatonszárszó elleni sikeres osztályozó után kezdte meg szereplését idén nyáron az immár csak három csoportos harmadik ligában.

Novothny Ottó

A játékoskeret alaposan átalakult, hiszen tizennégyen távoztak és ugyanennyien érkeztek. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy mindössze négy mezőnyjátékos és két kapus várta, hogy Pető Tamás szakvezető irányításával kialakuljon az új társaság.

A balatonfürediekre a hullámzó őszi fél év után érdekes tavaszi folytatás vár az NB III-ban. Fotó: Zwicker Tamás

– Végre összejöttünk, ám ezután, még felkészülés közben is többen elmentek – emlékezett a szakember. – Volt olyan hét, hogy kezdő tizenegyet nem tudtunk volna kiállítani. Aztán a bajnoki rajtra kiegyenesedtünk és úgy vágtunk neki a mérkőzéseknek, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a történetből.

– Az már szinte az első pillanatban kiderült, hogy finoman szólva hullámzó a teljesítményük.

– Az első hat fordulóban kétségtelenül kerestük önmagunkat. A játékkal nem volt gondunk, csak az eredményességgel. Hiába alakítottunk ki minden meccsen gólszerzési lehetőségek sorát, nem volt aki kihasználja azokat. Több olyan mérkőzésünk is volt, amikor kikaptunk, miközben nekünk kellett volna nyerni, legalábbis a látottak alapján mindenképpen rászolgáltunk volna.

– Melyik a két végpont?

– A Körmend elleni találkozó a sportág megcsúfolása volt. Ezzel szemben volt néhány élvezetes csatánk is: a Veszprém elleni hatos, a BKV Előre elleni döntetlen. De talán az volt a legszebb, amikor a bajnokesélyes Budaörsöt esélyt sem hagyva győztük le, ráadásul idegenben. Összességében elképesztően rapszodikus teljesítményt mutattunk.

– Kitalálom: legalább egy támadót szeretnének igazolni.

– Január hatodikán kezdünk és bevallom, már kiszemeltünk is van a csatár posztra. A keret tehát nem fog jelentősen átalakulni és a célunk sem változik. Minél előrébb végezni, noha szerintem az erőviszonyok ismeretében az első hétben lenne a helyünk.

– Említette az erőviszonyokat. Milyennek látja az átalakult NB III-as bajnokságot?

– Erős lett a csoport, ami természetes a szűkítés miatt. Ugyanakkor ennek csak látszatra mond ellent, hogy a játszó csapatok, mint például mi, hátrányban vannak. A második osztályból érkezett játékosok mondták, hogy a Füred szerintük simán bennmaradna egy osztállyal feljebb is. Sajnos több olyan riválissal is találkoztunk, amelyek a túlélésre hajtanak és eszük ágában sincs focizni. Ennek ellenére, a tabellán előttünk vannak. Szóval érdekes tavasz vár ránk, de remélem helytállunk majd – fejezte be Pető Tamás.

A ligacsapatok összeállítása változik

Pető Tamás kiemelte, hogy csapata például a Szombathely második társulatával úgy ért el döntetlent, hogy többen lejátszottak az NB I-ből. Amikor a győriekkel küzdöttek, akkor a Rába-partiaknál öt felnőtt labdarúgó lépett pályára, így nyert nagy nehezen az ETO. Ezzel szemben az is megesett, hogy mások a Győr U19-es együttesével harcoltak, míg az is előfordult, hogy Szombathely néven a Haladás U17-es csapata állt ki. Ez pedig így befolyásolja a szereplés minőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!