Foci

2014.03.13. 15:30

Ajka FC: harmadszor is itthon

Ajka - Az NB II-es labdarúgó tabella ötödik helyén várja az FC Ajka csapata a vasárnapi Sopron elleni találkozót.

Novothny Ottó

Az ajkaiak közvetlenül a tavaszi bajnoki folytatás után kényszerhelyzetbe kerültek, hiszen edzőjüket, Mihalecz Istvánt kikérte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Természetesen az egyesület vezetése azonnal megkezdte az új szakvezető keresését, miközben a hosszú esztendők óta a társulatnál dolgozó Jákli Pétert kérték fel ideiglenesen a gyakorlások vezetésére. Csakhogy kiderült: a szóba jöhető szakemberek csak úgy választhatnák az ajkai kispadot, ha jelenlegi munkahelyükről haraggal válnának el, illetve nem tudnák befejezni az ott megkezdett tevékenységüket.

Ezért is döntöttek úgy az Ajka focicsapat irányítói, hogy a szezon végéig megbízzák Jákli Pétert a vezetőedzői teendők ellátásával.

- Korábban arról volt szó, hogy teljes embert kíván a kispad, ezért az eddigi munkakörömből amit csak tudok leadok, illetve azokat a kollégáim végzik majd el - kezdte a kinevezett szakvezető. Három hónapról van szó, megegyeztünk, hogy ezt az időszakot mindenki bevállalja.

Az Ajka régi-új vezetőedzője, Jákli Péter (a kép bal szélén) bízik csapata győzelmében és jobb játékában vasárnap a Sopron ellen (Fotó: Penovác Károly)

 

- Bemutatkozó meccsén nyertek ugyan, de sok volt a kérdőjel.

- A Ceglédet legyőztük, de utólag is úgy látom, hogy nagy szerencsével. A találkozó első húsz percében és az utolsó pillanatokban játszottunk úgy, ahogy az elfogadható volt. Azt tudni kell, hogy Pákai Gergő betegen vállalta a meccset. Ezzel együtt azt, amit Istvánnal is hónapokon keresztül gyakorolt a csapat, nem tudta megvalósítani. Nevezetesen a biztos labdakihozatalt és abból építeni a támadást. Ehhez viszonyítva bizonytalanok voltunk és kapkodtunk.

- Az biztos, hogy másodszor nem lehet bízni csak a szerencsében.

- Eszünk ágában sincs ezt tenni. Biztos vagyok abban, hogy még egyszer olyan rosszul nem játszhatunk, mint legutóbb. Ha pedig visszaköszön a pályán az, amit sulykoltunk, akkor nem lehet gond. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezt követően nehéz mérkőzéseink következnek, például a jövő héten Balmazújvárosba utazunk. Tehát vasárnap 15 órakor a Sopront le kell győznünk, hogy előkelő helyünket megtartsuk a tabellán. Kicsi változtatás lesz az összeállításban is, bízom benne, hogy nyerni fogunk.

 

Gólgazdag volt az őszi összecsapás

Tavaly a negyedik fordulóban látogatott az Ajka Sopronba. Azon a találkozón a félidőben 2:2-re álltak a résztvevők, majd a folytatásban még három találat született. Az ekkor már emberelőnyben játszó (Balit állították ki) vendégek rúgtak kettőt, így megnyerték a mérkőzést. A hazaiaknál éppen a volt ajkai Gaál Bálint szerzett mesterhármast, míg a vendégek közül Mihalecz Péter, Hanzl, Major és Sowunmi voltak eredményesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!