Foci

2015.01.08. 11:15

A megyei I. osztályban Szabó Patrik tizenkilenc találattal vezeti a góllövőlistát

Várpalota - Leginkább a magyar foci és a Ferencváros érdekli. Szívesen kipróbálná magát magasabb osztályban is, ám ez nem azt jelenti, hogy ne érezné jól magát Pétfürdőn. Remek a csapat, jó a hangulat és Szabó Patrik hétről, hétre ontja a gólokat.

B. Virág Rita

A labdarúgó megyei I. osztályban a Péti MTE támadója, Szabó Patrik vezeti a góllövőlistát 19 találattal. Ez azt jelenti, hogy a gólátlaga 1,18-as, ami kiváló.

- Jobbszélsőként kezdtem Péten a pályafutásomat, majd a legelső sorba kerültem, ahol nagyon jól érzem magam. A csatár poszt bejött nekem - kezdte a 22 éves labdarúgó, aki hét éves kora óta futballozik.

- Édesapám Szabó Csaba is NB- s labdarúgó volt. Gyerekként örömmel jártam vele edzésre, gyakorlatilag a várpalotai Bányász pályán nőttem fel - idézte fel a kezdeteket. - Számomra nagyon sokáig apám meghatározó egyéniség volt a pályafutásomban. Nemcsak remek játékos volt, hanem később edzősködött is. Szerettem volna a nyomdokaiba lépni.

Patrik aztán édesapjához hasonlóan a Várpalotai Bányász SK igazolt sportolója lett és az akkor még NB III-as alakulatban is pályára lépett. Aztán kiesett a csapat a harmadik vonalból, Patrik Ausztriába szerződött, majd Kápolnásnyékre igazolt, a Fejér megyei első osztályba.

Szabó Patrik (sötétkék szerelésben) már tizenkilenc gólnál jár a 2014/15-es őszi szezont követően a labdarúgó megyei I. osztályban

- A Fejér megyei bajnokságot sokkal színvonalasabbnak tartják a szakemberek a veszpréminél. Itt jóval több egykori NB I-es, NB II-es játékos is megfordul, és úgy éreztem itt tovább fejlődhetek. Többek között a Fradiban is éveket töltő Szkukalek Igorral is játszhattam, ami nekem zöld-fehér drukkerként hatalmas élményt jelentett.

Aztán másfél évvel ezelőtt a barátai közreműködésével Pétfürdőre tette át a székhelyét.

- Nagyon jól érzem itt magam, kiváló a közösség, a csapat és ez a játékunkban is megmutatkozik. Azt gondolom, az idény végén reális esélyünk van a dobogós helyek egyikére. Persze a csapat mindenekelőtt, ám azt nem tagadom, nagyon motivál, hogy megszerezzem az osztály gólkirályi címét is.

Patrik szakmáját tekintve pénzügyi szakügyintéző, de emellett Péten az utánpótlás nevelésben is tevékeny részt vállal, az U-11-es korosztály edzéseit vezeti.

- Annak idején hiába volt vége a tréningeknek, mi a barátaimmal kint maradtunk a pályán focizni. Most a gyerekek rohannak haza a gyakorlások után a számítógép elé. Másnap pedig nem az a téma, hogy milyen szép gólt lőtt valaki, hanem az, milyen játékokat töltöttek le, és mi történt a Facebookon. Nagyon sajnálom, hogy a személyes kapcsolatok egyre inkább elsorvadnak, félek, hogy az utánunk következő nemzedékek már nem tudják majd, mit jelent az, hogy igaz barát, vagy baráti társaság. Számomra a sport nagyon sokat adott, többek között a barátaimat is ennek köszönhetem. Mindig is pozitív embernek tartottam magam és remélem, a mai fiatalok is mihamarább ráébrednek, az élet legjobb pillanatait személyesen kell átélni, nem a gép előtt - mondta Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!