Foci

2007.04.30. 02:29

Hetven perc futball

Budaörs - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban hozta a kötelező győzelmet a Lombard Pápa csapata. Mivel eddig ezt ritkán tette meg, így ez különösen nagy öröm.

Novothny Ottó

Csere: Vituska helyett Győri az 58., Bencze helyett Pálinkás a 63., Tüske helyett Rontó a 66., Ornoch helyett Basic a 70., Szűcs M. helyett Papp a 77. percben.

Gólszerző: Fabio a 38., a 74., Győri a 62., Pálinkás a 90. percben.

Sárga lap: Farkas Á. a 8., Ornoch a 19., Nagy R. a 26., Riberio a 39., Basic a 80., Buzás a 81. percben.

Némi túlzással mindkét térfélen a Lombard lépett pá- lyára. A hazain ugyanis Szűcs M., Tüske, Nagy S., illetve Lászka és Tóth Cs. egyaránt játszott már a pápaiaknál.

Ennek megfelelően meglehetősen barátságos hangulatban kezdődött a mérkőzés. Mintha egyik csapat sem melegített volna be, úgy peregtek az unalmas események a fél- idő közepéig. Elsősorban a házigazdák támadgattak, de különösebb gólveszély nélkül. Aztán a 20. percben az előrevágott labdát a 11-es pontnál Lipták felfejelte, majd nem találta az irányt. Nagy S. elé hullott a bőrgömb, ő azonban lövés helyett totojázott, így Szűcs felszedte a játékszert. Úgy tűnik, ez az esemény adta a végső lökést a vendégeknek, hogy nagyobb sebességre kapcsoljanak. A szurkolók feje ezt követően elsősorban a házigazdák térfele felé fordult. A 33. percben Fabio 19 méteres szabadrúgása a bal kapufán csattant. Egy perccel később Ornoch remek cselekkel tisztára játszotta magát, Totka bravúrral védte a lövést. Bencze vála- szolt a másik oldalon, Szűcs kitűnő érzékkel öklözött.

A 38. percben Vituska jobb oldali szabadrúgását Fabio jó ütemben berobbanva öt méterről fejelte a kapu közepébe, 0:1.

Négy perc múltán Fabio szerzett (némi lökéssel) labdát a félpályánál, Vituska segített a másik oldalon, Kollár pedig egyedül védekezett. A szőke pápai megkapta az átadást, majd addig várt, amíg a védők beérték és szerelték. A végén még Riberio szabadrúgásánál mentett Totka a felső léc segítségével.

Végre úgy játszott a Pápa, ahogy az illik a feljutásra hajtónak: ezt még az egyébként meglehetősen indulatos ha- zai nézők is elismerték.Az újrakezdés után a Budaörs próbált támadni, kevés sikerrel. A 60. percben Silva kapott középen remek labdát, megelőzte a védőket, de 14 méterről kapu mellé gurított.

A 62. percben Ornoch bombázott 18 méterről, a felső kapufáról kipattanó labdát Győri gondolkodás nélkül ugyanonnan a kapu jobb oldalába küldte, 0:2.

A 68. percben Lipták szerelt a félpályánál, beszlalomozott a 11-es pontig, ahol Totka mellett is elhúzta volna a játékszert, de a kapus leszedte a lábáról.

A 69. percben előrevágott labdára Fabio és Totka rajtolt, utóbbi 18 méterre a helyétől előbb ért oda, a felmentéssel telibe találta a brazilt, aki az üres kapuba gurított, 0:3.

Tíz perccel a vége előtt Riberio szabadrúgásába Silva piszkált bele, centikkel kerülte el a kaput a labda. Szűcs percei következtek. Előbb Kollár fejesét mentette bravúrral, majd Farkas Á. lövését tolta a felső kapufára. Közben Silva Totkával nézett farkasszemet, de 10 méterről kapu fölé bikázott.

A 90. percben szögletet Kollár a hosszú saroknál visszafejelte, Pálinkás pedig közelről a hálóba bólintott, 1:3.Olyan teljesítményt nyújtott a Lombard, ami már régen elvárható volt a csapattól és ez nagy dolog.

Lucsánszky Tamás: - Jobb volt a Pápa, a két kapus közötti különbség döntött.

Kiprich József: - Az első húsz perctől eltekintve jól játszottunk, örülök a sikernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!