Foci

2007.06.07. 02:26

Irány a foci NB II

Ajka - Fölényesen nyerte meg az FC Ajka a labdarúgó NB III Bakony-csoportjának 2006/2007-es kiírását. Szabó Imre edző szerint sikerült összerakni egy olyan gárda alapjait, amely ősztől biztosan megállhatja a helyét a második vonalban.

Horváth Gábor

A szorgos pontgyűjtögetés azt eredményezte, hogy az ajkaiak már a 23. fordulót követően - a Sümeg ellen elért négy nullával - behozhatatlan előnyre tettek szert és meg-nyerték a most véget ért bajnokságot.

A csapat azonban dicséretes módon a hátralévő mérkőzéseken sem lazsált, a következő három ellenfelét simán legyőzte, csak az utolsó bajnoki végződött döntetlenre. A kitűnő tavaszi bizonyítványba így mindössze egy aprócska folt került. A hibátlan fél év és a gárdát a bajnoki szünet óta irányító tréner, Szabó Imre mérlege akkor lett volna százszázalékos, ha győzelemre hozzák a Sárvár elleni zárómeccset.

- Különösebb gond nélkül nyerték meg a Bakony-csoportot. Ilyen sétagaloppra számított a vezetés a tavasz elején is? - Hármas célt tűztünk ki magunk elé: a bajnokság megnyerése mellett agresszív, eredményes támadófutballt szerettünk volna megvalósítani, valamint jövőre az NB II-ben a helyét megálló, stabil csapat alapjait lerakni. A szezon végére ezek a célok teljesültek, sok gólt rúgtunk, és nagy vonalakban ki-alakult a másodosztályban induló csapat gerince. Mindezért köszönet jár a szakmai munkát ősszel irányító Jákli Péternek és Dávid Sándornak, a futballt önzetlenül támogató ajkai városvezetésnek, valamint a klub elnökségének, amely kitűnően végzi a munkáját. - Melyik mérkőzésen teljesített a legjobban az FC Ajka 2007-ben, és lehetett-e egyáltalán valamikor elégedetlen a szakvezető a csapatával?- A legjobb játékot a Csesztreg elleni, idegenben biztosan megnyert mérkőzésen nyújtottuk. Rendkívül sajnálom, hogy az utolsó fordulóban nem sikerült megverni a Sárvárt, de talán megbocsátható, hogy a hosszú szezon végén a játékosok a játék helyett inkább már a szurkolók várható ünneplésére koncentráltak.- Ön szerint mely játéko-sok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt a rendkívül sikeresnek bizonyult tavaszi szezon során?- Összességében minden-ki jó játékot mutatott, kisebb-nagyobb zökkenőkkel ugyan, de az egész keret elindult a tervezett úton, amelyet meg akartunk valósítani. Természetesen kiemelkedik a huszonhárom találattal gólkirályi címet szerző Varga Ist- ván játéka és Varga Tamás kapusunk magabiztos teljesítménye. Mindenképpen meg kell említeni Csörnyei Zoltánt, aki a bajnoki meccseken elért 95 góljával a klub történetének legeredményesebb futballistája, valamint a tavasszal rendkívül eredményes Cseke Lászlót. - Mire lehet ké- pes ősszel a csapat a másodosztályban? Melyek a célok és ezeket hogyan lehet megvalósítani?- Az alapcélkitűzés számunkra természetesen a biztos bentmaradás kiharcolása lesz. Az ennek eléréséhez szükséges keret gerince kialakult, persze még sok minden függ a játékosmozgásoktól. Ha a jelenlegi alapcsapat együtt marad, akkor is szükség lesz néhány új igazolásra.A mérleg: húsz pont előny,a legkevesebb kapotts a legtöbb rúgott gól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!