Foci

2015.03.26. 17:00

Megyei I: megjósolhatatlan kimenetelű meccsek hétvégéje

Megyei körkép - A labdarúgó megye I 20. fordulója tele van olyan párosításokkal, amelyek kimenetele megjósolhatatlan. Lesz szomszédvári rangadó, valamint összecsap egymással a negyedik és ötödik helyezett is.

Horváth Gábor

Várpalotai BSK-Öskü FC

A tabellára pillantva nincs rangadóérzése a párosításnak, de a települések közelsége, illetve a jelenlegi forma mindeképpen érdekes összecsapást sejtet.

A második helyen álló Öskü vereséggel nyitotta a tavaszt, ám múlt héten nyert és egy pontra csökkentette hátrányát az éllovas Úrkúttal szemben.

A tizedik várpalotaiak idén még veretlenek, Fűzfőn döntetlent játszottak, majd a szomszédvári rangadón simán felülmúlták a Péti MTE csapatát.

Pencz Norbert, a Várpalotai BSK edzője: - Jól rajtoltunk, a srácok motiváltak, mindenképpen győzni szeretnénk. Szerintem mindkét csapat óvatosan kezd majd. Az ösküiek két gyors támadójára oda kell figyelnünk, de a középpályás soruk is kreatív. Lelkes csapat, amely nem véletlenül van a második helyen. Sajnos tőlünk többen is hiányoznak majd. Elbíznunk nem szabad magunkat, ez keményebb meccs lesz, mint a pétiek elleni.

Fekete István, az Öskü szakvezetője: Nem lesz egyszerű mérkőzés, a várpalotaiak biztos eltökélték, hogy legyőznek bennünket. A Téli-kupán 2:1-re kikaptunk tőlük, volt egy kis hullámvölgyünk, ám mostanában javuló formát mutatunk. Az Ajka Kristály otthonában egy döntetlent megérdemeltünk volna, de aztán Peremartonban sikerült javítanunk. A Palota támadófutballja erős, ha teret hagyunk nekik, gondot tudnak okozni.

Az előző fordulóban Alsóörsön győztes csetényiek (a labdával Kottyán Bálint) ismét idegenben, a Sümeg otthonában szerepelnek
Fotó: Zwicker Tamás

A többi párosítás, Péti MTE (6.)- Herendi Porcelán (16.): Két, idén még pont nélküli csapat találkozik. Érdekesség, hogy a sereghajtó Herend szorosabb meccseket játszott, mint a Péti MTE. Ezzel együtt a hazaiak esélyesebbek.

Fűzfői AK (3.)- Tapolca (8.): A Tapolca az első két tavaszi fordulóban változatos formát mutatott, először kikapott a Gyulafirátóttól, majd legyőzte a jóval esélyesebb Devecsert. Utóbbival épp a Fűzfőt segítette dobogóra, a Balaton-partiak egy-egy döntetlennel és sikerrel állnak idén.

Devecser (4.) -Gyulafirátót (5.): Mindkét együttes 33 ponttal áll. Komoly a tét, hiszen a nyertes ott marad a szűk élmezőnyben, a vesztes pedig lépéshátrányba kerül. A devecseriek múlt héten meglepetésre nem szereztek pontot Tapolcán, míg a Rátót döntetlenre végzett a listavezető Úrkúttal.

Alsóörs (11.) -Ajka Kristály (7.): Az Alsóörs harmadik hazai meccsét játssza zsinórban, mérlege eddig ötven százalékos, az Almádit legyőzte, a Cseténytől kikapott. A Kristály értékes, Öskü elleni sikere után nem bírt az Ugoddal (0:0).

Ugod SE (12.)- Peremarton SC Berhida (14.): A Peremartonnak ez a meccs nagy esélyt kínál a felzárkózásra, értékes lenne a három pont, ám az ugodi csapatot nem könnyű feltörni.

Sümeg VSE (15.)- Csetény SE (9.): A bravúros, Úrkút elleni döntetlen után nem tudott lendületbe kerülni a Sümeg, amely a múlt héten simán alulmaradt Almádiban. A csetényiek idén eddig csak egy meccset játszottak, s azt meg is nyerték. Méghozzá idegenben gyűjtöttek három pontot.

Úrkút SK (1.) -Balatonalmádi SE (13.): A listavezető-címvédő idei első sikere egyelőre várat magára, az úrkútiak Sümegen és Rátótón is ikszeltek. Hazai pályán persze nem szokása hibázni az ÚSK-nak, ami nem túl jó hír a Balaton-partiaknak. Az Almádit ugyanakkor nem kell félteni, ha jó formát fog ki, szoros lehet a küzdelem.

A labdarúgó megyei első osztály huszadik fordulójának mérkőzései közül ötöt szombaton rendeznek. Az ugodi, a sümegi és az úrkúti találkozók vasárnap lesznek. Az összecsapások egységes kezdési időpontja délután kettő óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!