Foci

2011.05.16. 10:59

Közösen fociztak a családok

Ajka – Az E.ON tavalyi Családi foci pályázatán sikerrel vett részt az FC Ajka, így az utóbbi hónapokban hárommilliót költhettek a sportág népszerűsítésére. A záró sportnapot szombaton tartották a sportpályán, ahol a program nagykövete, Vincze Ottó, tizenegyszeres magyar válogatott focista is népszerűsítette a sportágat

Tóth B. Zsuzsa

A pályázaton 11 önkormányzat és öt egyesület szerepelt sikerrel, megyénkből az ajkai egyesület mellett a csopaki nyert, valamint a szentantalfai önkormányzat kapott másfél millió forintot. Az ajkai klub alelnökétől, Jákli Pétertől megtudtuk, hogy a szombati gála előzménye volt több sportprogram Ajkán. Januárban teremtornát rendeztek minden korcsoportnak, később hatszor tartottak családi sportnapot, a március végi terem sportnapra pedig 17 család nevezett. Rajz- és fotópályázatot írtak ki, valamint az összegből rendezték a szombati gálát, ahol már 27, többségében a klubhoz kötődő család versengett. Megmérettek ügyességi, váltó, gyorsasági feladatokkal, a helyi és a magyar futballal kapcsolatos totót töltöttek ki, valamint lábtenisz-, fejelő- és légvárpárbajon vettek részt. A közös ebédet követően meccsen versengtek szülők, edzők és gyerekek, majd együtt szurkoltak a délutáni FC Ajka–Szigetszentmiklós NB II-es bajnoki meccsen.

Vincze Ottó hangsúlyozta megnyitóbeszédében és lapunknak adott interjújában a családok együtt sportolásának fontosságát. – Lényeges a szülői példamutatás, én magam is ezt láttam otthon, ebben nőttem fel. Édesapám focista, és a tízéves fiam szintén játszik már. A családi foci lényege nem az eredmény, hanem, hogy a gyerekeket ráneveljük a mozgásra. Valamint így többet lehetnek együtt szüleikkel, miközben azt is megtapasztalják, hogy milyen idegenekkel együtt játszani. Ezért megyek el örömmel a program minden helyszínére, és a reprezentáció mellett szintén komolyan veszem az aktív részvételt. Jó látni, hogy van igény a sportra, hogy egyre többen bekapcsolódnak a programba. Reménykedem, hogy ha most időt szakítanak a mozgásra, máskor is így lesz, amikor mi nem hívjuk őket. Sok ilyen cég kellene még, amely támogatja a sportot, a családok együttes kikapcsolódását – mondta Vincze Ottó, aki ma a győri ETO klub utánpótlás- és nemzetközi menedzsere, miközben sportszervező, sportmenedzser szakot végez a Corvinus Egyetemen.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!