Foci

2012.06.07. 09:37

Labdarúgó Eb - Kárpátalja aligha profitálhat a beruházásokból

A pénteken kezdődő ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán a Kárpátalján remélt látványos infrastruktúrafejlesztés helyett csupán annyi történt, hogy a kontinensviadal nyitánya előtti véghajrában gyors útjavításba kezdtek az ukrajnai megye főútjain - írta csütörtökön az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap.

MTI

 

Az újság publicisztikai írását jegyző Dunda György főszerkesztő-helyettes többek között emlékeztetett arra, hogy Kárpátalja megye vezetői az elmúlt években folyton hangoztatták, az Eb-rendezéssel Kárpátalja is nyer.
"Mertük remélni, ennek köszönhetően látványos infrastruktúrafejlesztést tapasztalhatunk, magyar szemszögből az a minimum, hogy elkészül a Beregszászt elkerülő út, a határ menti vidékeken felpezsdül az élet. Ehhez képest csupán annyi történt, hogy a nyitány előtti véghajrában gyors útjavításba kezdtek Nevetlentől Beregszászon át Munkácsig" - írta a szerző. Szerinte csak a főutakat javítják, de olyan minőségben, ami esetleg egy hónapig, jobb esetben az őszi ukrajnai parlamenti választásokig tart majd ki.
A cikkíró úgy vélte, egy nappal az Eb nyitánya előtt Kárpátalján nyoma sincs az összehangolt vendégfogadásnak, az előkészületek esetlegesnek tűnnek, a dolgok "majd csak lesz valahogy" alapon szerveződnek. Az már most világos, hogy ezzel a kontinenstornával aligha nyer olyan sokat Kárpátalja és Ukrajna, hiszen a meccsek helyszínein is jobbára csak a stadionok csodálatosak, a hozzájuk vezető utakról ez már kevésbé mondható el - állapította meg az ungvári lap munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!