Foci

2009.04.11. 02:28

Lapot húznak a tizenkilencre - focimeccsek az NB III-ban

Megyei körkép - Nehéznek ígérkező mérkőzések előtt állnak a megyei együttesek a labdarúgó NB III Bakony-csoportjában: a hétvégi fordulóban a Tapolca és a Badacsonytomaj is élcsapat otthonába utazik, a Padragkút és a Veszprém pedig házi rangadót vív egymással.

Horváth Gábor

Az Ajka-Padragkút a múlt héten először ebben a szezonban, idegenben rabolt el három pontot, az újonc a Celldömölk elleni sikerrel (1:2) egy rossz sorozatnak vetett véget. 

- Az ellenfél nem számított a játékstílusunkra, meg tudtuk őket lepni - utalt vissza a találkozóra Karika Rudolf. A jelenleg tizenkettedik Padrag megbízott edzője elmondta: holnap szeretnék megnehezíteni a veszprémiek dolgát, tisztában vannak vele, hogy a VFC a győzelemért jön, de nekik is szükségük van a pontokra. A VFC három forduló óta nem tudott nyerni, és ezért visszacsúszott a dobogó második fokára, az együttes legutóbb két vereséget követően szerzett pontot (0:0) a harmadik Lipót ellen.

 - Úgy érzem, hogy a játékunkkal már nem volt gond, a helyzetkihasználással azonban még mindig problémáink adódnak - válaszolta érdeklődésünkre Pető Tamás edző, aki hangsúlyozta: nagyon bíznak benne, hogy a Padragkút elleni találkozón véget vetnek a negatív szériának. 
(Kezdés: vasárnap, 15.00)

Hévíz-Tapolca Hosszú idő után sikerült ismét nyernie a 15. helyen álló tapolcai együttesnek, amely a Bük ellen aratott múlt heti sikerével (3:1) egy pontra zárkózott fel a közvetlenül előtte állókhoz. Kutasi Gábor elmondta, nagyon boldog volt a találkozó után, külön öröm, hogy a játékosait terhelő feszültség végre oldódott valamelyest. 
- Természetesen nem állt meg az élet, ezen is ugyanúgy túl kell esni, mint a vereségeken. Keményen dolgozunk tovább, próbálunk hétről hétre javulni és szorgalmasan gyűjtögetni a pontokat. A listavezető otthonában is szeretnénk helytállni, tisztában vagyunk vele, hogy jobb csapat ellen játszunk, de becsületesen küzdünk majd, meglátjuk, ez mire lesz elég - nyilatkozta az együttesére váró mérkőzésről a tapolcai edző, aki a mai meccsen kicsit hazatér, hiszen korábban hat esztendőt futballozott a hévízi egyesület színeiben. 
(Kezdés: szombat, 15.00)

Lipót-B.-tomaj A Tapolcához hasonlóan a Badacsonytomaj is élgárda otthonában lép pályára a fordulóban. A harmadik Lipót egy hónapja nem talált legyőzőre, azonban az idei statisztika alapján a tomajiaknak sem kell szégyenkezniük: a nyolcadik helyen álló együttes ez évi mérlege négy győzelem és egy döntetlen. Az újonccsapat hét közben is játszott (Répcelak-Tomaj 0:0), előtte pedig a Sárvárt verte meg (1:0) hazai környezetben. 
- Előző szombaton egy erős ellenfelet sikerült legyőznünk, jó mérkőzésen megérdemeltük a pontokat. Répcelakon már észrevehető volt, hogy a vetélytársak jobban készülnek ellenünk, értékes döntetlent értünk el, a kihagyott helyzetek miatt azonban maradt bennem némi hiányérzet - nyilatkozta Koller Tamás edző, aki megjegyezte: a Lipót otthonában 19-re is szeretnének lapot húzni. 
- Az egyik legkiválóbban szervezett csapat ellen kell helytállnunk, ősszel közönségcsalogató remek meccset játszottunk velük, remélem, most még jobban sikerül megszorítani őket - tette hozzá.
(Kezdés: vasárnap, 15.00)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!