Foci

2010.10.13. 13:08

Másodikként zárt a válogatott

Budapest - Finnországban aratott 2:1-es sikerével a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki ezüstérmes hollandok mögött második helyről várja az Eb-selejtezők nehéznek ígérkező tavaszi folytatást.

MTI

Egervári Sándor csapata ugyan Svédországban vereséggel rajtolt a sorozatban, de utána hazai pályán legyőzte Moldovát és San Marinót, majd Dzsudzsák Balázs 94. percben lőtt góljával Finnországból is elhozta a három pontot. A mostani győzelem értékét növeli, hogy legutóbb több mint öt éve, 2005 márciusában szerzett pontot érő gólt a hosszabbításban a magyar együttes.

Akkor Rajczi Péter egyenlített Bulgária ellen. Az elmúlt 24 év elbukott Eb- és vb-selejtezői során viszont mindössze egyetlen olyan tétmérkőzés akadt, amikor a magyar válogatott a 85. percen túl szerzett győztes gólt: 1987 decemberében Ciprus ellen Kiprich József a 88. percben érte el a találkozó egyetlen gólját. A csoportban a négy meccs után százszázalékos hollandok vezetnek, akikkel a magyarok jövő márciusban csapnak össze, ráadásul rögtön kétszer.

Előbb március 25-én a Puskás Ferenc Stadionban, négy nappal később pedig Amszterdamban méri össze tudását a két gárda. Magyarország és Hollandia legutóbb nyáron találkozott barátságos mérkőzésen, s akkor 6:1-re nyertek a vb-re készülő narancsmezesek.

Állás:
1. Hollandia (4 meccs) 12 pont,
2. Magyarország (4) 9,
3. Svédország (3) 6,
4. Moldova (4) 6,
5. Finnország (3) 0,
6. San Marino (4) 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!