Foci

2014.01.10. 10:20

Meghívták a devecseri labdarúgó klubot és mindent fizettek

Devecser - A tavalyi esztendő utolsó napjaiban meghívó érkezett a devecseri labdarúgó klubhoz. Az U16-os csapatot várták szeretettel a németországi Passau városának Sonderland elnevezésű teremlabdarúgó tornáján.

Novothny Ottó

Természetesen mindenki tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a meghívó önmagában csupán a megtiszteltetést jelenti, hiszen a devecseri korosztályos labdarúgóknak esélyük sem volt arra, hogy az utazás, illetve a több napos kinn tartózkodás költségeit önerőből előteremtsék.

Ekkor azonban érkezett a nem várt segítség – ezt már Csicsics Richárd, az alakulat edzője mondta. A passaui torna egyik főszervezője ugyanis az a Toni Vincze, aki évtizedekkel korábban éppen Devecserből vándorolt ki. Amikor Vincze úr hallott a vörösiszap -katasztrófáról megfogadta: valamilyen formában segíteni fog a pórul járt településen. Most pedig elérkezett a lehetőség: a németországi napokat, a szállás és étkezés, a kirándulások számláit Toni Vincze egyenlítette ki.

A devecseri csapat példamutató módon viselkedett a tornán, nagyszerű élmény volt számukra. Fotó: Archív

A Máltai Szeretet Szolgálat pedig az útiköltséget fizette, így a tizenhét fős küldöttség (tizenkét gyerek, a kísérők és a busz sofőr) tulajdonképpen egyetlen fillér nélkül is útnak indulhatott a Duna parti városba.

– A csapat tagjainak többsége még Veszprém megyét sem hagyta el soha életében, ezért talán mondanom sem kell, hogy óriási élmény volt számukra az utazás – részletezte Csicsics Richárd.

– Őszintén bevallva voltak apró félelmeink az elindulás előtt, hiszen itthon meglehetősen eleven a társaság, különösen, ha elkapja őket a gépszíj. Ám ennek ellenére példamutató módon és kulturáltan viselkedtek, házigazdáink is folyamatosan dicsérték őket.

A szakember hozzátette: a fiatalok borzasztóan izgultak a mérkőzéseken, hiszen soha még ilyen pályát nem láttak, ennyi nézőt előtt nem játszottak. Végül mindhárom mérkőzésüket elveszítették német ellenfeleikkel szemben (Platling 1:0, Cham 4:0, Passau 6:0).

– Mondanom sem kell, utána nekikeseredett a társaság, de ekkor Vincze úr bejött az öltözőbe és nagyon szépen beszélt: elmondta, nem kell búslakodni, hiszen nagyon ügyesek voltak és mindenki örült, hogy részt vettek a tornán – mesélte az edző.

A devecseri csapat a meccsek után ott maradt a helyszínen és a veszprémieknek „kiszurkolt" egy bronzérmet.

– Sok mindenre rácsodálkoztak a gyerekek a kirándulás alatt, óriási élmény volt számukra ez a néhány nap. Ráadásul elképzelhető, hogy jövőre is mehet egy devecseri fiatal csapat, ha Toni Vincze anyagi lehetőségei lehetővé teszik az újabb támogatást – fejezte be a történetet Csicsics Richárd.

Sportszereket is kaptak a fiúk

A devecseri együttes labdákat, mezeket és néhány pár cipőt is kapott a házigazdáktól, ezeknek sok hasznát vehetik majd a következő szezonban. A passaui kirándulás résztvevői, a csapat névsora: Csicsics Richárd edző, Csom Richárd, Horváth I. Richárd, Horváth II. Richárd, Horváth Gábor, Horváth Gábor Tamás, Muzsi Ákos, Piczinger Zsolt, Németh Norbert, Szőllősi Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!