Foci

2006.07.07. 02:29

Miért maradt el a közgyűlés?

A megyeháza Szent István Termében tartotta volna tegnap 17 órai kezdettel tisztújító közgyűlését a megyei labdarúgó-szövetség, ha a tagok megfelelő l ...

Mórocz Zsolt

A megyeháza Szent István Termében tartotta volna tegnap 17 órai kezdettel tisztújító közgyűlését a megyei labdarúgó-szövetség, ha a tagok megfelelő létszámban tisztelik meg a rendezvényt, de fő- leg egymást. Összesen 138 egyesület tagja a szervezetnek, és az alapszabály értelmében 50 százalék plusz egy klub képviselőjének a jelenléte kell ahhoz, hogy határozatképes legyen a tanácskozás. ám délután ötkor csak 35-en vették át a szavazólapokat, majd még két később érkező csatlakozott hozzájuk, de így is majdnem a fele hiányzott az előírt minimumnak. Hosszas várakozás után Porga Gyula, a megyei labdarrúgó-szövetség főtitkára köszöntötte a megjelenteket, közöttük Nemes Ferencet, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnökét, majd megál- lapítva a közgyűlés határo- zatképtelenségét bejelentette, hogy a tanácskozást - az alapszabálynak megfelelően - 30 napon belül újra kiírják. Lassan széledtek szét a jelen lévő sportvezetők, akik a tegnap estét a megyei labdarúgás gondjainak megvitatására szánták, és okkal nehezteltek azokra, akik miatt nem tarthatták meg a közgyűlést. Úgy érezték, hogy becsapták őket azok, akik távol maradtak, mert így többen is hiába utaztak Veszprémbe a megye legtávolabbi pontjairól. Volt, aki okként a labdarúgás iránti érdektelenséget említette, de akadt olyan sportvezető is, aki szerint azért nem jöttek el a tagszervezetek képviselői, mert minden rendben van a megyei labdarúgásban, ezért nincs miről véleményt nyil- vánítani... Pedig - tisztújító közgyűlés lévén - erre most kínálkozott volna a legjobb alkalom. ám a megyei klubok csak akkor hallatják szavukat, ha őket éri valamilyen vélt vagy valós sérelem, akkor hangoztatják a demokráciát, egyébként nem élnek annak intézményes lehetőségével, aminek a közgyűlés a terepe. Veszprém (darcsi) - Elmaradt a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség tegnapra tervezett tisztújító közgyűlése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!