Foci

2011.06.30. 06:09

Mint a vizes zokni, úgy estek össze a játékosok

Várpalota - Rendkívül gyatra két idényt tud maga mögött a várpalotai labdarúgócsapat, amely tavaly az NB III Duna-, idén pedig a Bakony-csoportjából esett ki.

Horváth Gábor

Rögös utat járt be sikertelenül az utóbbi időszakban a 2009-ben megyei első osztályú bajnoki címet szerző Várpalotai BSK, amely nem tudta megvetni a lábát a harmadik vonalban. A tavalyi Duna-csoportos leszereplés után ebben az évben a Bakony-csoportból esett ki csont nélkül az egyébként nagy múltú együttes.
 
- A játékosaink katasztrofális állapotban vannak, s ezt nem feltétlenül a fizikumukra értem - kezdte értékelőjét Balogh Zoltán, aki a tavaszi hetedik fordulóban vette át a Palota irányítását.
Az edző hozzátette: a mentális problémák természetes velejárói a sikertelenségnek.
 
- Nem segített, hogy a keretből négy-öt ember három műszakban dolgozik, a fiatalok beépítése pedig komoly akadályokba ütközött. Az 1992-es, 1993-as születésű gyerekek hiába tehetségesek, ha nem áll mögöttük egy stabil felnőtt mag. Ez az állomány nem NB III-as szintű. A vereségek számának növekedésével a feszültség is egyre nagyobb lett, néhányan érzékenyebben reagáltak az amúgy megszokott viccelődésre. Azt szoktam mondani, hogy ilyenkor a jó tréfa is rossz tréfa. A szezon végére mentálisan és fizikailag is leamortizálódtunk, ez az utolsó fordulóban érte el a csúcspontját, amikor a Balatonfüred ellen hazai pályán emberelőnyben kaptunk három gólt. Mint a vizes zokni, úgy estünk össze a 60. perc tájékán - fogalmazott a tréner.

 

 

Balogh Zoltán megjegyezte, azért pozitív szakaszai is voltak az idénynek.
- A Celldömölk és a Zalaegerszeg II ellen elért döntetlenre büszkék lehetünk, de sajnos esély sem volt arra, hogy a jobb formát állandósítsuk. Az üdvözítő az volna, ha mostantól egy vagy két szezont a megyei első osztályban tölthetnénk. Felhoznánk a fiatalokat és kialakítanánk egy ütőképes magot. Várpalota mindenképpen képes NB III-as csapatot kiállítani, hiszen utánpótlás van, azonban ez egy hosszabb folyamat. Az emberek itt szeretik a sportot, kézilabda-mérkőzésekre például sokan járnak, az időpontokat akár össze lehetne hangolni a futballbajnokikkal. Más irányban is próbálkozunk lépéseket tenni, a felcsúti Puskás akadémiával szeretnénk együttműködni.




A Várpalotai BSK utolsó előtti, 15. helyen végzett az NB III Bakony-csoportjában a 2010/2011-es szezonban. A csapat 22 vereség és öt döntetlen mellett mindössze három mérkőzésen tudott sikert aratni. A palotaiak 23 alkalommal voltak eredményesek, míg összesen 71 gólt kaptak. (Egy esztendővel korábban ugyanez a mérleg 33 siker és döntetlen, 20 vereség volt, 23:83-as gólkülönbséggel.) A legeredményesebb játékosuk Humli Péter és Hardi Róbert lett hat-hat góllal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!