Foci

2007.04.27. 02:28

Nem volt focisuli

Pápa - A szurkolók nem bántották, mégis szomorú. Kihagyta a büntetőt a Szombathely ellen, és bár alapvetően vidám fickó, emiatt meglehetősen bánatos.

Novothny Ottó

- Olyan apró falucskában éltünk, ahol nem volt focisuli vagy ilyesmi - mesélte Welton Silva, a Lombard Pápa 27 esztendős brazil csatára. - Így aztán viszonylag későn kezdtem el igazán futballozni. Már 17 éves voltam, amikor úgynevezett nagycsapatba kerültem Sao Paolóba, de csak csereként jutottam szóhoz a Co- ritiba együttesében.

- Négy évvel ezelőtt az- tán Magyarországra, az MTK-ba igazolt.

- Pontosan, és akkor még szerintem sokkal erősebb volt a magyar foci. Jó érzés volt itt játszani, aztán az Európai Unióba lépéssel mindenki azt nézi már, hogy hová mehet külföldre. Szerintem ennek az a következménye, hogy itt csökkent a színvonal.

- Azért a büntetőt a szombathelyi játékos berúgta...

- Borzasztó érzés volt kihagyni, különösen úgy, hogy nagyon be akartam rúgni. Bocsánatot kérek a szurkolók- tól, mérhetetlenül szomorú voltam és bánt a dolog.

- Köztudott, hogy Illés Béla az egyik legjobb barátja.

- Hozzám is eljutottak az ezzel kapcsolatos találgatások. Higgye el, ez butaság. Kétségtelen, hogy Bélával jól megértjük egymást, de ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy elhibáztam a 11-est.

- Ennek ellenére matematikailag még van esély a feljutásra.

- Ameddig ez így van, addig mindent megteszünk érte. Nehéz, csaknem lehetetlen, de mindannyian azt szeretnénk, ha első osztályú futballcsapat lenne Pápán.

- Esetleg fordulhatna honfitársaihoz segítségért. Mondjuk Ronaldinhóhoz.

- Egyszer már valóban beszélgettünk, persze nem arról, hogy miként jönne le Pápára. Egyébként ugyanúgy csodálom a játékát, ahogy bárki más, fantasztikus, amit a labdával és ebből a sportágból tud. Jó barátom viszont Denilson (egykor a világ legdrágább játékosa volt - a szerk.), illetve Lincoln, akikkel rendszeresen beszélünk mobiltelefonon.

- Gondolom, ők is a családjukkal együtt szerződnek .

- Valóban jellemző ez a brazilokra. Velünk is itt vannak a fe- leségeink, gyermeke-ink, azért is, mert így könnyebb a beilleszkedés. Különben a legkisebb gyermekem Budapesten született. Most azonban Pápán vagyunk és itt kell minél több győzelmet begyűjtenünk.

Velünk vannaka feleségeink, gyerekeink,így könnyebb beilleszkedni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!