Foci

2008.12.16. 03:29

Némi hiányérzet

<b>Megyei körkép</b> - Rendkívül kiélezett küzdelem várható a folytatásban a megyei első osztály 4-6. helyén telelő csapatai között. A Kristály, Herend, Balatonfüred trió számára a közvetlen élboly sincs elérhetetlen távolságban, ugyanakkor a feltörekvő középmezőnyt is szemmel kell tartaniuk.

Horváth Gábor

Egyikük előre-, kettő viszont visszalépett az előző idény végeredményéhez képest: az Ajka Kristály tavaly harmadik helyen végzett a bajnokságban, a balatonfürediek negyedikek, a herendiek pedig hatodikak lettek.

A Herend remek és a Kristály jónak mondható félévi teljesítménye mellett a Balaton-partiak szereplése egyértelműen csalódás, a nyíltan feljutási álmokat dédelgető együttes egyelőre igen távol van a bajnoki címtől. A füredieknél az őszi idény végén edzőváltás történt, a folytatásban Szász Sándor helyett Lantai Balázs irányít majd.

Ajka Kristály (4., 30 pont) Domján László edző: - Nem a legjobb előjelekkel kezdtük meg a felkészülést, a télhez hasonlóan ismét fél tucat játékos távozott a csapattól, a végleges keretünk csak nagyon későn, a nyári munka közepére alakult ki. 

A nehézségek ellenére a negyedik helyen zártunk, amit jó eredménynek tartok, a mutatott játék színvonalával viszont nem vagyok elégedett, erősen közepes teljesítményt nyújtottunk. Kevés mérkőzésen láttam igazi, egységes csapatjátékot, ez elsősorban annak tudható be, hogy az egyéni teljesítmények hullámzóak voltak. 

Két labdarúgót tudok kiemelni, Sztarácsek Péter és Zsebe Gábor nyújtotta talán a legki-egyensúlyozottabb teljesítményt.

Herendi Porcelán (5., 29) Fischer Ferenc edző: - Nem lehetek elégedetlen, hiszen eddig korábban egyetlen alkalommal fordultunk több ponttal és akkor elsők voltunk, de van némi hiányérzetem. 

Játszottunk öt döntetlent, ebből három nyerhető mérkőzés volt. A csapat teljesítményéhez mindenki hozzátette a magáét, a fiatalok és a rutinos játékosok egyaránt. 

Az egyesületnél tudatos a fiatalítás, több ifistakorú is rendszeres lehetőséget kap az együttesben, a házi góllövőlistát például az egyikük vezeti, ráadásul az utánpótláscsapat is remekül helytáll a saját bajnokságában.

Balatonfüred (6., 26) Szász Sándor: - A szezon kezdete előtt az első hely megszerzését tűztük ki célul. 

Az erősítések jól sikerültek, a feltételek adottak voltak. Igen bő, huszonnégy fős kerettel vágtunk neki a bajnokságnak, sajnos akik nem kerültek be a kezdőbe, bomlasztották a csapatot, nem álltak be a sorba. Minket egyetlen alkalommal sem futballoztak le, de a koncentrációval nagy problémák voltak, ennek köszönhető a rengeteg kihagyott helyzet és a sok döntetlen. 

Végigtámadtuk az őszt, de a játékosok fejben nem voltak igazán ott. Néhány embernek tükörbe kellene néznie és kérdőre vonnia magát, megtett-e mindent a csapat érdekében. 

Én becsületesen végeztem a munkám, abban hibáztam, hogy a bajnokság előtt nem váltam meg több embertől. A két kapus, Erős Tamás, Lantai Tamás, valamint Bognár Csaba, Farkas Attila és Szalai Tamás teljesítményével voltam elégedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!