szép gesztus

2017.09.13. 10:46

Nevelőklubjában ajándékozott a Hollandiában profiskodó veszprémi focista

Szép gesztust tett Kun Bertalan, a PSV Eindhoven profija veszprémi futballistákat lepett meg értékes ajándékkal.

Horváth Gábor

Kun Bertalan a Veszprémi FC USE-éban nevelkedett, hat éve futballozik Hollandiában, immáron profi státuszban a PSV Eindhovennél. A 18 esztendős középpályás nemrég hosszabbított szerződést Dzsudzsák Balázs egykori klubjával, a felek idén két éves kontraktust írtak alá. Bertalan jelenleg az U-19-es csapatot erősíti.

A veszprémi utánpótlás tehetséges fiataljai nagy örömmel fogadták a hollandiai ajándékot. Középen Kun Bertalan Fotó: Horváth Gábor

- Egy költözés miatt jött az ötlet. Amikor pakoltunk, rájöttem, hogy milyen sok futballcipőm van. Ezeket ráadásul alig, vagy nem használtam, így arra gondoltam, elhozom őket Magyarországra, és felajánlom egykori klubom játékosaimnak – mondta el lapunknak Kun Bertalan, aki egy sérülés miatt az utóbbi időben több időt töltött itthon, a jövő héten viszont már csatlakozik az eindhoveniekhez.

Az ajándékozást a VFC USE székházában Berci nevelőedzője, Kelemen Miklós, valamint Szabó Péter, a VLS Veszprém ügyvezetője szervezte. Összesen 11 pár cipő talált gazdára, a bakonyi utánpótlás tehetséges fiataljai boldogan próbálgatták a csukákat. Volt, aki megjegyezte: a hétvégi bajnokin már a csillogó-villogó új szerzeményt viseli majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!