Foci

2008.12.29. 03:28

Női foci: Arculatkialakítás a Gizella SE-nél

<b>Veszprém</b> - A tabella ötödik helyén zárta az őszi menetelést a Gizella SE NB II-es női labdarúgócsapata. Történt ez a nyári átigazolásokat (a csapattól több mint féltucatnyian távoztak) követő megrázkódtatás után.

Novothny Ottó

Korábban írtunk róla, hogy a csapatnál a névváltoztatás mellett a játékoskeret is ala-posan átalakult. Nyolcan távoztak (többen felnőtt és kor-osztályos válogatottak voltak) és hárman érkeztek a Gizella SE-hez.

A klub a nyugati csoportba kapott besorolást, ahol hat másik társulat társaságában kezdte meg a bajnoki mene- telést.

- Húszan kezdtük el a munkát - mondta Laki Zoltán, a hölgyek edzője. - Megfiatalodott a keret, hiszen 19 és fél év az átlagéletkor. A csapatba hatan az U15-ös együttesből érkeztek. 

Az egész évet tekintve hármas célkitűzéssel vágtunk neki a rajtnak: először rázódjon össze a közösség és szerezzen megfelelő rutint. Aztán váljon meghatározó tényezővé csoportjában, végül próbáljuk meg kiharcolni a feljutást.

A Gizella SE tizenkét mérkőzésen lépett pályára eddig a 2008/2009-es bajnokságban. Három győzelem mellett kilenc vereséget gyűjtött össze, vagyis egyetlen alkalommal sem tudott döntetlent kicsikarni.

- Az őszi terv az volt, hogy az utánpótlásból jött lányokat képezzük át nagypályára, találjuk meg a posztjukat - folytatta a szakember. 

- Az előzmények tükrében úgy gondoltuk, hogy amenniyben egyetlen pontot sem szerzünk, akkor sem dől össze a világ. Az volt fontos, hogy alakítsunk ki olyan csapatvázat, amire építkezhetünk. A felsorolt nehézségek ellenére kilenc pontunk mindenképpen dicséretes.

A játékoskeretből Kikl Anett, Sándor Zita és Varga Kinga kapott szerepet valemnnyi találkozón. A társulat hat sárga lapot gyűjtött össze.

- A hölgyek közül mindössze hárman nem diákok vagy tanárok. Ebből fakadóan az őszünk hiányzások, betegségek miatt meglehetősen zaklatottan alakult. Két egymást követő találkozón soha nem tudtunk ugyanabban az összeállításban pályára lépni. 

Ugyanakkor pozitív előrelépés, hogy munkánkat sportpszichológus segítette. Több meccsen is csak hajszállal maradtunk el a sikertől, ami a tavaszi folytatásban a kellő rutinszerzés és fizikai terhelésnövelés után a mi javunkra fordíthatja ezeket a találkozókat. 

Összességében azt gondolom, hogy jó úton járunk, bízom a tavaszi előrelépésben és abban, hogy akkor idegenben is tudunk majd pontokat szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!