Foci

2010.10.18. 11:06

Öt kapott, de csak egyetlen lőtt gól

Ajka, Veszprém - Az NB II-es labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjában mindkét Veszprém megyei csapat vereséget szenvedett.

Novothny Ottó

FC Ajka-Győr II
1:2 (0:1)
Ajka, 200 néző. V.: Barna (Kiss, Szalai). Ajka: Jánosa  Sallér, Subicz, Pákai, Gunther  Pothárn, Szabó, Horváth Á.  Gyűrűsi, Mihalecz, Gaál. Edző: Artner Tamás. Győr: Sánta  Nagy, Domanyik, Eugene, Totadze  Copa, Windecker, Berde  Molnár, Ahjupera, Sharashenidze. Edző: Klement István.
Csere: Gunther h. Manganelli 20., Totadze h. Bieder 33., Gyűrűsi h. Major a szünetben, Gaál h. Kottán 71., Molnár h. Horváth G. 81., Sharashenidze h. Varga 92. perc.
 Gólszerző: Molnár 6., Mihalecz 54., Berde 65. perc.
 Sárga lap: Sharashenidze 37., Pákai 31., Horváth Á. 80., Manganelli 87. perc.
 Kiállítva: Manganelli 93. perc.
 
A győriek tétmérkőzésen még nem nyertek Ajkán, ez volt számukra a tét, míg a házigazdák ismét a legjobbak közé ugranak, ha megszerzik mindhárom pontot.
Némi tapogatózást követően a 6. percben az előrevágott labda Ahjuperát találta egyedül a kaputól 13 méterre, a játékszert a támadó a felfutó Molnár elé tálalta, aki jobbról a hosszú sarokba lőtte azt, 0:1. A folytatásban az Ajka erőlködött, de az utolsó vagy még az azt megelőző átadásokba rendre hiba csúszott.
A 20 perctől ismét ki-egyenlített játék zajlott, ám a győriek támadásaiban több elképzelés és így veszély is volt. A játékrész közepén Gaál kapott labdát a 16-os vonalnál, lefordult védőjéről, de lövése kapu mellé ment.
A házigazdák mentek ugyan előre, de a szervezetten védekező győriek ellen helyzetig sem jutottak.
 A szünet után Manganelli szabadrúgását védte Sánta.

Az 54. percben Manganelli újra próbálkozhatott: szabadrúgása Sánta melléről kipattant, Mihalecz ott termett és a hálóba sodorta a labdát, 1:1. Az ETO akart jobban.
A 62. percben Sharashenidze lövését Jánosa kapus a felső léc alól tolta ki.
 A 65. percben Berde és Molnár játszott össze a 16-os előtt, előbbi a visszakapott labdát 18 méterről védhetetlenül csavarta a jobb felső sarokba, 1:2. Öt perccel később Molnár ugrott ki a védők közül, rávezette Jánosára a labdát, középre gurított, Ahjupera esté-ben lőtt, Pákai az üres kapu torkából bevetődve mentett. A 72. percben Molnár ismét elviharzott, ezúttal lőtt, a kapu előtt keresztben suhant el labdája. A 80. percben a szöglet után kipattanó labdát Major vágta kapura, a védők elrúgták a játékszert.


Két perc múltán a bal oldali beadást Berde közelről pörgette kapura, Jánosa óriási bravúrral védett. A 92. percben Manganelli teljesen feleslegesen összetűzésbe került az egyik győri védővel, a játékvezető azonnal kiállította az ajkait.
 A győriek ezen a napon jobban, erőteljesebben és szervezettebben futballoztak ellenfelüknél, miközben küzdeni akarásban is felülmúl-ták az ajkaiakat. A hazaiak ugyanakkor nehezen viselték el a vereséget, időnként sportszerűtlenül viselkedtek.

 Artner Tamás:  Küzdelmes meccsen csapatom mindent megtett azért, hogy fordítson, sajnos ebben nem csak az ellenfél gátolt meg ben-nünket.
 Klement István:  Először nyertünk Ajkán bajnoki mérkőzésen ebben az osz- tályban, ezt nagy dolognak tartom.
GyirmótVeszprém FC
 3:0 (0:0)
Gyirmót, 300 néző. V.: Fenyvesi (Farkas, Király). Gyirmót: Deli  Kiss Zs., Böjte, Tóth B., Szabó  Czanik, Baumgartner, Horváth, Nagy  Laki, Weitner. Edző: Kip-rich József. VFC: Kiss G.  Garai, Pálfi, Fehér, Leitold  Szilágyi, Hudec, Boromisza  Sánta, Babik, Szöllőskei. Edző: Orbán Tamás.
 Csere: Szöllőskei h. Karakai 57., Nagy h. Tóth N. 73., Babik h. Jurik 80., Czanik h. Pirka 83. perc.
 Gólszerző: Tóth B. 70., Tóth N. 80., 88. perc.

 A vendégek sérülések, betegségek miatt alaposan felforgatott összeállításban léptek pályára.
 A hazaiak azonnal támadásba lendültek, míg a veszprémiek szinte folyamatosan védekeztek.
Laki már a 2. percben kapura lőtt, de a labda a célterület mellé szállt. Aztán sorrendben Weitner, Horváth, Kiss Zs. Próbálkozott, de Kiss G. rendre a helyén volt.
 Fordulás után folytatódott a nyomasztó hazai fölény. A VFC alig lépte át a felezővonalat, szinte egyfolytában Kiss G. birodalma közelében pattogott a labda.
Laki egy akcióból kétszer is betalálhatott volna a 46. percben, ám előbb Kiss G. védett, majd Hudec a gólvonalról vágta ki az ismétlést.

Baumgartner, Nagy, Laki állandó veszélyt jelentettek a vendégek kapujára, de a 70. percig jól tartották magukat a bakonyiak. Ekkor Baumgartner szabadrúgását Tóth B. csúsztatta fejjel a kapuba, 1:0.
A 80. percben Baumgartner szögletét Tóth N. bólintotta a hálóba, 2:0.
A 88. percben ismét Baumgartner és Tóth N.: előbbi szabadrúgását utóbbi fejelte a kapuba, 3:0.
 
A mérkőzés első percétől kezdve egyetlen kérdés volt: mikor szerzi első gólját a hazai alakulat. Ez a 70. percben megtörtént, az addig hősiesen védekező vendégek megtörtek és ezt követően még kétszer kapituláltak a ritka sportszerű találkozón.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!