Foci

2010.06.21. 13:47

Portugál gólfesztivál Észak-Korea ellen

Fokváros - A portugál válogatott 7-0-ás győzelmet aratott az észak-koreai csapat felett a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának hétfői mérkőzésén, s ezzel nagyon közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

MTI

Az európai együttes az első félidőben Raul Meireles révén szerzett vezetést, a fordulás után aztán Tiago kétszer, Sabrosa, Almeida, Liedson és Cristiano Ronaldo pedig egyszer-egyszer volt eredményes.

Portugália sikerével 4 ponttal a második helyen áll a csoportban, s a nagy arányú győzelemmel szinte biztossá tette továbbjutását a csoportból, melyben az utolsó mérkőzését Brazília (6 pont) ellen játssza majd.

A észak-koreaiak vereségükkel kiestek.

G csoport, 2. forduló:
Portugália-Koreai NDK 7-0 (1-0)
Fokváros, Zöld Pont Stadion, 60.000 néző, v: Pablo Pozo (chilei)

gólszerzők: Meireles (29.), Sabrosa (53.), Almeida (56.), Tiago (60., 88.), Liedson (81.), C. Ronaldo (87.)
sárga lap: Mendes (38.), Almeida (70.), illetve Csol Dzsin (32.), Jong Jo (47.)

Portugália: Eduardo - Miguel, Alves, Carvalho, Coentrao - Meireles (Veloso, 70.), Mendes, Tiago, Ronaldo, Sabrosa (Duda, 74.) - Almeida (Liedson, 78.)
Koreai NDK: Ri Mjong Guk - Ri Kvang Cson, Csa Dzong Hjok (Nam Szong Csol, 75.), Pak Csol Dzsin, Ri Jun Il - Ji Jun Nam, Mun In Guk (Kim Jong Dzun, 58.), An Jong Hak, Pak Nam Csol (Kim Kum Il, 58.), Hong Jong Jo - Dzong Te sze

I. félidő:

29. perc: Tiago gyönyörűen tálalt két védő között az üresbe futó Raul Meireles elé, aki 10 méterről laposan a kapuba lőtt (1-0).

II. félidő:
53. perc: szép portugál támadás végén Raul Meireles jó ütemben játszott Simao Sabrosa elé, s a csatár a kapus lábai között a hálóba lőtt (2-0).
56. perc: az összezavarodott koreaiak labdavesztése után Coentrao futott el a bal oldalon, beadását pedig a középen teljesen üresen érkező Almeida a léc alá fejelte (3-0).
60. perc: Ronaldo ugrott ki a bal oldalon, majd szépen tálalt középre Tiago elé, aki a 16-os vonaláról a kapu bal oldalába helyezett (4-0).
81. perc: egy bal oldali beadáshoz az észak-koreai középhátvéd szerencsétlenül ért hozzá, s a felpörgő labdát Liedson 4 méterről a felső léc alá bombázta (5-0).
87. perc: Liedson szerzett labdát 20 méterre a koreai kaputól, az üresen kiugró Ronaldo némileg szerencsés körülmények átjátszotta a kifutó kapust, s az üres kapuba gurította a játékszert (6-0).
88. perc: bal oldali beadás után Tiago a védők gyűrűjében a kapuba csúsztatott (7-0).

Az első percek portugál rohamai után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét együttesnek adódtak veszélyes kísérletei. A félidő derekán Portugália aztán vezetést szerzett, a gól pedig megnyugtatta az európai együttest, mely a szünetig uralta a mérkőzést.

A második félidőt bátran kezdte a koreai csapat, a portugálok azonban néhány perc után "megbüntették" a hátul fellazuló riválisukat. Az ázsiai csapat ezután teljesen összezavarodott, Carlos Querioz együttese pedig néhány percen belül újabb két gólt szerzett, a folytatásban pedig már gálázott, és végül kiütötte ellenfelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!