Foci

2014.01.09. 10:15

Rangadóval kezdődik a program

Pápa - Három nemzet korosztályos labdarúgó csapatai fogadták el a huszonnegyedik Pápa kupára a meghívást.

Novothny Ottó

Amikor először rendezték meg ezt az eseményt a házigazdák, az volt a cél, hogy Pápa testvérvárosainak ifjú futball csapatait lássák vendégül. Aztán az évek alatt sokat változott a helyzet (jöttek a testvérvárosok testvérvárosai és így tovább), de azért az alapelvből annyi megmaradt, hogy felvidéki, erdélyi fiataloknak nyújtsanak lehetőséget arra, hogy a foci mellett jobban megismerhessék a várost és környékét.

Az idén két olyan alakulat is ott lesz a január 11-i rendezvényen, amely korábban ezt nem tette meg: Dunaszerdahely és Nyárádszereda 16 év alatti játékosaiból álló együttesei is pályára lépnek a sportcsarnokban. Ők úgy csatlakozhattak a mezőnyhöz, hogy tavaly a Kárpát medencei összmagyar labdarúgó tornán is részt vettek és ez a kapcsolat eredményezte a meghívást.

A Pápa kupán jó meccsek lesznek, a tavalyi képen a hazaiak (sárga) Barótt ellen játszanak. Fotó: Orosz Péter

Természetesen elfogadta a meghívást a felvidéki Losonc társulata is. Ők nyerték eddig legtöbbször meg a győztesnek járó serleget, ráadásul az utolsó három Pápa kupát is hazavihették.

A német Leinefelde is gyakori résztvevő, ahogy Kovászna (Románia) és Barót (Románia) sem először indul a jobb szereplés reményében.

A felsoroltak mellé csatlakozik még a veszprémi 1. Futsal Club, illetve természetesen a hazai Pápai ELC.

Tóth Péter főszervező, a Pápai ELC ügyvezetője elmondta, hogy a hagyományoknak megfelelően jól szervezett és hangulatos tornát szeretnének lebonyolítani.

Természetesen nem hiányozhat a programból az utolsó összecsapás sem, amikor az önkormányzat és a csapatvezetők feszülnek egymásnak barátságos mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!