Foci

2006.06.05. 22:00

Sereghajtók maradtak

Barcs - A labdarúgó NB II 2005/06-os bajnoki idényének zárófordulóján vereséget szenvedett az FC Ajka, így az utolsó, 16. helyen fejezte be a pontvadászatot.

Mórocz Zsolt

Barcs-FC Ajka10 (00)Barcs, 250 nézõ. V. Vad II István (Kiss Z., Beidek). Barcs Kuczkó (Banicz, a 92. percben) - Koleszár, Matus, Horváth Á., Pókos - Kordé (Beraki, 62.), Tolnai (Miskovics, 86.), Horváth P., Gyaraki - Márton I, Koller. Edzõ id. Dárdai Pál. FC Ajka Varga (Csepregi, 70.) - Zugor, Pálfi, Zsidó (Szõke, 80.) - Garai, Csörnyei, Balog, Kalcsó, Márton II - Galgóczi (Szöllõskei, 77.), Cserna. Megbízott edzõ Jákli Péter.
Tapogatózó játékkal telt el az elsõ negyedóra, melynek végén Gyaraki hatméteres fejesét a léc alól tornázta ki Varga. Az ajkaiak elõtt a 19. percben adódott az elsõ lehetõség, ekkor Balog 16 méteres lövését remek vetõdéssel hárította Kuczkó. A 29. percben Cserna kapott jó labdát a jobb oldalon, 16 méteres bombája a jobb felsõ sarok felett zúgott el. Egy perccel késõbb Garai remekül ívelt Csörnyei fejére, aki hat méterrõl a bal kapufa mellé fejelt. A 35. percben Galgóczi 16 méteres löketét Kuczkó csak kiütni tudta, a kipattanót Márton II kapásból vágta centiméterekkel a léc fölé. Három perc múlva Kordé hatméteres lövése a bal kapufáról pattant az alapvonalon túlra.
A szünet után az elsõ ziccer Csörnyei elõtt adódott 10 méteres lövését Kuczkó vetõdve védte. Az 55. percben Gyaraki hatméteres fejesét a léc alól ütötte ki Varga. A 65. percben Cserna az alapvonalig vezette a labdát, Galgóczi elé gurított, ki azonban hat méterrõl a léc fölé vágta a labdát. A 70. percben hazai szögletet követõen Varga visszavetõdve bravúrral fogta Tolnai közeli fejesét, ám közben megsérült, és nem tudta folytatni a játékot, a helyére Csepregi állt. Jákli edzõ kockáztatott, újabb két támadót küldött a pályára Szöllõskeit és Szõkét. A 83. percben ajkai szöglet után Pókos mentett fejjel a gólvonalról. A 85. percben eldõlt a három pont sorsa Márton I ügyesen ellökte a fejelni készülõ Zugort - a játékvezetõ nem látott szabálytalanságot -, majd indította Kollert, aki 14 méterrõl a jobb alsó sarokba lõtt, 10.
Az elsõ negyedórát leszámítva jó iramú mérkõzést játszott a két csapat. Az ajkaiak birtokolták többet a labdát, helyzetük is több volt, ám a gólt mégis a barcsiak lõtték.
Id. Dárdai Pál Ha nehezen is, de úgy érzem, megérdemelten nyertünk.
Jákli Péter Ez a mérkõzés is úgy alakult, ahogy az egész idényünk.Archív fotó Zwicker Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!