Foci

2012.02.22. 18:27

Szokásos gondok a focirajtnál

Ajka - Műfüves pálya hiányában jobbára teremben és vidéken készült fel a tavaszi idényre az FC Ajka NB II-es labdarúgó-együttese. A jelenleg ötödik helyezett, de a dobogótól mindössze három pontra álló gárda célja továbbra is a 4-8. hely valamelyikének megszerzése.

B. Virág Rita

Az FC Ajka meglehetősen aktívan közreműködött a téli átigazolási piacon. Négyen távoztak a felnőttcsapatból: Pothárn Szabolcs és Horváth Ádám Ausztriába távozott, Wittman Ádám Zalaegerszegen, míg Pados József kölcsönben Répcelakon folytatja pályafutását. Az érkezők listája valamivel rövidebb, hiszen csak három név szerepel rajta. Domján Roland (a Pápa II-től érkezett) és Kovács Milán (ETO II) a hátsó alakzatot erősítheti majd, míg az NB I-es tapasztalattal rendelkező Horváth Attila Siófokról a középpályára érkezik.

Jákli Péter, az FC Ajka vezetőedzője a téli felkészülésről elmondta, az időjárás miatt több tesztmérkőzésük is elmaradt, végül összesen hatot tudtak lejátszani.

- Még az alapozás legelején találkoztunk az NB I-es Siófokkal és a Haladással, mindkétszer vereséget szenvedtünk. Ahogy egyre többet dolgoztunk, egyre jobb formába lendültünk, úgy az előkészületi meccseken mutatott játék is egyre jobb volt. Az utolsó, a Pápa vegyes csapatával szembeni összecsapáson már olykor elégedett is voltam - összegzett a tréner.

Az edző kihangsúlyozta, műfüves pálya hiányában évek óta megszokott gond Ajkán, hogy idegenben, vidéken kell pályát bérelniük. Most sem volt ez másként, Celldömölkön és Balatonfüreden tréningezett a társaság, és valamennyi előkészületi találkozóját idegenben kellett megvívnia.

- Az időjárás megkegyelmezett nekünk, és az utolsó héten már lehetőségünk van füves pályán gyakorolni. Egyelőre a centerpályánk még nagyon mély, arra nem is szívesen megyünk rá, azonban a Bányász-telepen szerencsére akad helyünk. Bízom benne, hogy ez a pár nap elég lesz arra, hogy megszokják a játékosok a füves talajt - magyarázta.

Az FC Ajka szombaton idegenben, a Gyirmót otthonában kezdi meg a tavaszi fociszezont.
 
- A Gyirmótnak évek óta mumusai vagyunk, azonban ez nem jelent semmit. Ellenfelünk a télen alaposan beerősített, nem titkolt szándéka, hogy befogja a listavezető MTK-t, de legkésőbb jövőre mindenképpen szeretne bajnokságot nyerni. Legalább hat olyan futballistát is igazolt céljai megvalósításához, akik komoly élvonalbeli múlttal rendelkeznek, tehát teljesen átalakult a csapata. A papírforma ugyan nem mellettünk szól, ám ettől függetlenül nem vagyunk kishitűek, szeretnénk újra meglepni  a  vendéglátót és tovább erősíteni benne, hogy az Ajka valóban igazi mumusa.

 

A kontrajátékra lehetne építkezni

Pákai Gergő, az FC Ajka csapatkapitánya elsősorban azt hangsúlyozta, évek óta jó eredményt tudnak elérni a Gyirmót ellen itthon és idegenben is, és ezt a sorozatot egyáltalán nem szeretnék megszakítani.  Ugyan riválisunk a télen rendkívül beerősített, azonban egységes csapatjátékkal, a kontrákra építve meglephetjük őket. Kulcskérdés lesz, hogy Pothárn Szabolcsot Horváth Attila miként tudja majd pótolni, de szerintem mielőbb sikerül majd neki a beilleszkedés - fogalmazott a védő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!