Foci

2014.03.08. 08:56

Tornagyőztes ifjú pápai focisták

Pápa – Aranyéremmel tért haza a Pápai Egyesített Labdarúgó Club U-9-es csapata a Szombathelyen megrendezett utánpótlás teremtornáról.

Napló sport

Már az eddigi felkészülési tornákon is látni lehetett, hogy a PELC U-9-es gárdája képes felvenni a versenyt bármely azonos korosztályú ellenféllel – elég csak a hazai rendezésű kupára gondolni, melyen végül első helyet szereztek. Az ifjú pápai focistapalánták a vasi megyeszékhelyen ismét bizonyították tehetségüket: meggyőző, az ellenfelek által is megsüvegelt játékkal és elszántsággal előrukkolva remek tornagyőzelmet arattak. Tették mindezt úgy, hogy valamennyi mérkőzésüket megnyerték.

– A Haladás elleni meccsre nagyon felszívták magukat a gyerekek. Bár a szombathelyiek kissé mezőnyfölényben játszottak, kellő agresszivitással és ötletes támadásokkal 2-0-s győzelmet arattunk. A Kaposvár ellen akadtak helyzetek mindkét oldalon, végül megérdemelten nyertünk 4-1-re. A Szentgotthárd elleni meccs előtt azt kértem a gyerekektől, hogy próbáljuk még tudatosabban felépíteni a támadásainkat. Vezettünk is szép akciókat, aminek meglett az eredménye, hiszen hat gólt szereztünk, miközben csak egyet kaptunk. Az Ajka elleni meccsen inkább a küzdelem dominált. Ellenfelünk folyamatosan átrugdalta a labdát a térfelünkre, nem tudott kialakulni jó játék, ennek ellenére két szépségdíjas góllal 2-1-re diadalmaskodtunk. Az utolsó meccsen a Bük volt az ellenfelünk, akiknek rövid idő leforgása alatt lőttünk öt gólt. Talán egy kicsit kiengedett a csapat a biztos vezetés tudatában, emiatt is kaphattuk három buta gólt. Ettől függetlenül győzelmünkhöz nem férhetett kétség. Ellenfeleink a folyamatos letámadásunkkal nem tudtak mit kezdeni. Megérdemelten nyertük meg a tornát, minden játékosom kiemelkedőt nyújtott – értékelte a csapata teljesítményét Radó Tamás, az U-9-es együttes edzője.

A tornagyőztes csapat tagjai: Bezzeg Dániel, Farkas Bence, Kun-Szabó Attila, Nagy Ákos, Papp Ádám, Ruzsás Dávid, Sós László, Schermann Maximilián, Szaller Patrik.

Címkék#U-9

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!