Foci

2008.07.31. 02:27

<u>Az alapoktól újra kezdik Márkón</u>

<b>Márkó</b> - Augusztus végétől ismét hivatalos labdarúgó-mérkőzéseket rendeznek Márkón. A településen - az NB III-as visszalépést követően - fél évig nem volt futball, de a nyáron újra elkezdődtek az edzések.

Horváth Gábor

Bő egy évvel ezelőtt nagy álom teljesült Márkón, a csapat megnyerte a megyei első osztályt és benevezett az NB III-ba. A

z újonc rengeteg új igazolással és nagy elánnal vetette bele magát a harmadosztályú küzdelembe, amely eleinte nem is ment rosszul az együttesnek, azonban a téli szünetben elfogyott a szufla és visszaléptek a bajnokságból. 

Az okok: sem a megfelelő anyagi háttér, sem az elegendő - elsősorban utánpótlás-létszám nem állt rendelkezésre. A csapatban nem játszott márkói labdarúgó, így a helyi szurkolókat sem vonzották különösebben a mérkőzések.

Utóbbival a következő szezonban valószínűleg nem lehet gond, hiszen az együttes helyi fiatalokkal a soraiban indul el a megyei harmadosztályban. Az NB III-as gárda keretéből senki nem maradt a klubnál.

- A település nagyságához és erejéhez mérten helyezzük új alapokra a márkói labdarúgást. Visszahívtuk a korábban eligazolt helyieket, és a tavalyi ifistákkal kiegészülve ők alkotják majd a csapatot - válaszolta megkeresésünkre Ernyei István, aki csaknem egy évtizede intézi az egyesület ügyeit. 

Az elnökhelyettes és egyben technikai vezető elmondta, szeretnék visszacsábítani a nézőket és természetesen - megfontoltan - előre- haladni.

Az új gárda munkáját Molnár Gyula irányítja, az edző megjegyezte: a saját nevelésű labdarúgókból álló csapat elkezdte a felkészülést az augusztus végén kezdődő megye III-as bajnokságra, hetente két alkalommal gyakorolnak, hétvégén pedig edzőmeccseket játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!