Foci

2008.07.18. 02:28

<u>Futballedzőmeccsek sorozatban</u>

<b>Pápa, Ajka</b> - Folyamatosan játssza előkészületi labdarúgó-mérkőzéseit a két Veszprém megyei NB II-es labdarúgócsapat.

Novothny Ottó

A Lombard Pápa például napi két mérkőzést iktat a programjába, így a játékoskeret valamennyi labdarúgója (sőt a tartalék futballisták is) megmutathatja tudását.

Ez a szlovák Nyitra ellen jól sikerült, viszont a zala-egerszegiek második társulatával szemben az összes mentő körülmény figyelembevételével (a vendégeknél NB I-et is megjárt labdarúgók lép- tek pályára, míg a hazaiak többnyire az utánpótlásból érkeztek) is meghökkentő a kilencgólos vereség. 

Az ajkaiak a celldömölki kiránduláson remekül teljesítettek. Érdekesség, hogy a hazaiak két találatát az exajkai Németh és a pápai Györkös szerezte. 

Lombard Pápa-Nyitra 5:2 (2:2)Pápa, 700 néző. V.: Ákos. Lombard: Szűcs - Varga, Dlusztus, Császár, Tóth - Venczel, Gyömbér (Rajnay), Schrancz, Rebryk (Alex) - Granát (Imrik), Szabó. Edző: Urbán Flórián.

Az első osztályú szlovák bajnokságban játszó vendégcsapat vegyes alakulattal állt ki, többen az NB I-ben is játszottak már, de a játékosok zöme a szlovák második ligában edződik. Remekül kezdtek a hazaiak, a 10. percben már 2:0 volt az eredmény, szép támadások végén. 

A közönség méltán jutalmazta vastapssal a házigazdákat. A félidő közepén két jól eltalált lövéssel kiegyenlítettek a nyitraiak. A fordulás után a vendéglátók újra remek teljesítményt nyújtottak és látványos akciók végén alakították ki gólhelyzeteiket. 

Gólszerzők: Granát, Rebryk, Szabó 2, Alex, ill. Lukas, Brotár. 

Lombard II.-ZTE II. 0:9 (0:2)Pápa, 300 néző. V.: Schnellbach. Lombard II.: Jós (Samu) - Stilet, Bakos, Hacker, Rajnay (Füredi) - Meggyes I., Nyári, Imrik (Meggyes P.), Mallinerics - Alex (Enyingi), Germán. Edző: Urbán Flórián.

A két csapat közötti különbség, különösen a szünetet követően, időnként nyomasztó volt.

Celldömölk-FC Ajka 2:3 (2:2)Celldömölk, 100 néző. V.: Molnár. FC Ajka: Grőber (Jánosa) - Pávlicz (Badics), Subicz, Fehér (Pákai), Pothárn - Szöllőskei (Gyűrűsi), Imre (Szabó), Manganelli, Gun-ther (Hujber) - Csörnyei (Kovács), Mihalecz. Edző: Horváth Tamás.

Gólgazdag első félidőt követően, a szünet után nagy fö-lényben játszott a vendég NB II-es alakulat a házigazda harmadosztályú klub ellen. Az utolsó pillanatokban sikerült a győztes gólt megszerezni. A lelkes, szervezetten játszó vendéglátók főleg az első fél-időben nehezítették meg az ajkaiak dolgát.

Gólszerzők: Csörnyei 2, Imre (11-esből), ill. Németh, Györkös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!