Foci

2008.07.25. 02:28

<u>Idegenbeli győzelmek fociban</u>

<b>Ajka, Pápa</b> - Mindkét Veszprém megyei NB II-es labdarúgó- csapat edzőmérkőzést tervezett szerdára, ám a Lombard nem utazott el Ausztriába.

Novothny Ottó

Sőt, az ajkaiakat is keresték útközben a sárváriak, de már nem fordultak vissza, így megrendezték a találkozót. A célokat mindkét csapat játékosai teljesítették.

További érdekesség, hogy igazi focicsemegét kínál a hétvége, hiszen az FC Ajka a harmadik vonalba frissen feljutott Padragkút ellen tesztel július 26-án, szombaton. A mérkőzést 10 órakor a Bányász-pályán rendezik meg, a szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak a barátságos városi rangadóra.

A Lombard Pápa viszont a szlovák fővárosba utazik, ahol remélhetően pályára léphet (ha az időjárás nem szól közbe) a Petrzalka második alakulata ellen. Az összecsapás július 26-án 11 órakor kezdődik.

A pápaiak mérkőzését az osztrákok lemondták, viszont a Vasas-pályán a Győri ETO II. csapatát vendégül látták Urbán tanítványai. A győriek nyertek, a házigazdák az utolsó percekben szépítettek.

Sárvár-FC Ajka 0:2 (0:1)Sárvár, 100 néző. V.: Török. Ajka: Jánosa (Grőber) - Badics (Pávlicz), Subicz, Pákai, Pothárn (Fehér) - Imre (Kovács), Manganelli - Gyűrűsi (Szöllőskei), Szabó, Mihalecz (Hujber) - Csörnyei. Edző: Horváth Tamás.

Orkánszerű szélben, szakadó esőben, de jó talajú pályán a két csapat játékosai elsősorban arra ügyeltek, hogy senki ne sérüljön meg, ez sikerült. Ráadásul két gól is született az NB III-as bajnokság otthonában.

Gólszerző: Szabó, Hujber.

Lombard Pápa-ETO II.1:2 (0:1)Pápa, Vasas-pálya, 100 néző. V.: Szepesi. Lombard: Szűcs - Varga, Dlusztus (Császár), Farkas (Kovács), Rajnay (Tóth) - Gyömbér (Venczel) - Granát, Schrancz, Imrik, Rebryk - Alex (Germán). Edző: Urbán Flórián.

A szakadó eső ellenére kitűnő talajú pályán bonyolították le az előkészületi találkozót. A 11. percben Rajnay öngóljával a vendégek szereztek vezetést, a hazaiak ezt követően végigtámadták a mérkőzést.

Gólszerző: Császár, ill. Rajnay (öngól), Gál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!