Foci

2011.06.27. 09:10

Újoncként ez remek - A téli szünet után menetelt a balatonfüredi csapat

Balatonfüred - Büszke lehet újoncként elért idei helyezésére a labdarúgó NB III Bakony-csoportjában szereplő Balatonfüredi FC. A csapat kissé nehezen állt össze, de a szezon második felére igazán ütőképes társasággá alakult.

Horváth Gábor

A hatodik helyen zárta a 2010/2011-es idényt a fürediek futballcsapata, amely tavaly került fel a megyei első osztályból a harmadik vonalba.

A Balaton-partiak az őszi fél év után 19 ponttal a tizedik helyen álltak, s ezt a teljesítményt a folytatásban csaknem megduplázták. Az együttes a tavaszi idény rajtjától kezdve kilenc meccset vívott meg veretlenül. Összességében idén két vereség és négy döntetlen mellett kilenc találkozón aratott győzelmet a BFC, amely ezen időszak alatt 29 gólt lőtt és csak hatot kapott.

- A vezetőség az 1-8. helyet tűzte ki célként, s ha ezt vesszük alapul, elmondhatjuk, hogy sikeres évadon vagyunk túl. Részletesebben elemezve azonban felemás volt a szezonunk. Az ősszel morális problémáink voltak. Egy héttel a bajnoki rajt előtt tudtuk meg, hogy az NB III-ban indulhatunk, és az új játékosoknak nem volt elég idejük beilleszkedni, pontosabban a régiek nem tudták őket befogadni. Sokan nehezen dolgozták fel, hogy valószínűleg kevesebb játéklehetőség jut majd nekik a bajnokságban. A gondokon csak a második fél évben tudtunk túllépni. Tavaszi teljesítményünk a második legjobb a mezőnyben, amire méltán lehetünk büszkék - fogalmazott Lantai Balázs.

A fürediek szakvezetője kiemelte: míg ősszel Marosvölgyi Tamás szinte egyedüli csatár volt  s kilenc góllal tartotta a lelket a csapatban , a téli igazolások után több variációs lehetőség akadt.

- Bejöttek az igazolások. Különösen Kovács Gábor és Krén Ákos teljesítménye dicsérhető, segítségükkel tudtunk változtatni a játékunkon. Ami a jövőt illeti, szeretnénk folytatni a megkezdett utat és minél egységesebb és ütőképesebb együttest kialakítani. A nyári szünetben lesznek távozók és érkezők is  tette hozzá a tréner, aki továbbra is szívesen áll a kihívások elé.

A balatonfüredi együttes játékoskeretéből a házi góllövőlistán a már említett Marosvölgyi végzett az első helyen. A kiváló támadó 15 találatig jutott, ami hatodik helyet ért a Bakony-csoport mesterlövészei között. Éktársa, a télen a csapathoz érkezett Kovács tíz alkalommal vette be az ellenfelek hálóját, a harmadik legeredményesebb füredi, Krén négyet lőtt.

 

Idén tovább bővül a Balaton-parti egyesület sporttelepe. A két futballpálya 2009-es átadását követően hamarosan egy vadonatúj öltözőépületet is birtokba vehetnek a füredi labdarúgócsapatok. Az évzárót ugyan már az impozáns létesítményben tartotta meg az NB III-as alakulat, de a hivatalos avatót majd csak augusztus elején rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!