Foci

2009.12.07. 17:56

Újoncok a pályán - A Pápa II. és a Várpalota izzadtságos félévet zárt

Pápa, Várpalota - Két Veszprém megyei együttes várta újoncként idén nyáron a labdarúgó NB III küzdelmeit. A Bakony csoportban szereplő Pápa II. és a Dráva mezőnybe besorolást kapó Várpalotai BSK eltérő okok miatt, de igen nehéz ősz előtt állt.

Horváth Gábor

Pápa II.

A Lombard Pápa első osztályba kerülésével nyáron új alakulatot kellett létrehoznia az egyesületnek, az NB III Bakony csoportjában induló ligacsapat rendkívül fiatal, rutintalan kerettel vágott neki a küzdelemnek. Az őszi eredmény is ezt tükrözi: a Pápa II. három győzelemmel, két döntetlennel és nyolc vereséggel a tizedik helyen zárta a félszezont.

- Amit legelőször le kell szögezni, ez egy vadonatúj csapat. Nyáron számomra teljesen ismeretlen játékosokkal kezdtük el a munkát, tisztában voltunk vele, készülhetünk akárhogy, az hogy ki mire képes, a tétmeccseken dől majd el. A keret kilencven százaléka nagyon gyenge kondíciónális állapotban volt, ráadásul ezek a gyerekek négy labdarúgó kivételével, korábban még sohasem léptek pályára felnőtt bajnoki mérkőzésen - vázolta a kezdeti felállást Nagy Mihály.

A Pápa II. szakvezetője kiemelte: az sem segítette a munkát, hogy ősszel 13 találkozóból nyolcat idegenben kellett játszaniuk. Ezeken mindössze egyetlen pontot tudtak szerezni, a hazai mérlegük ellenben biztató.

- Nincs gond a tizedik hellyel, pontszámunk viszont kevés. A gólok tekintetében ugyanígy csak félig lehetek elégedett, elegendő találatot szereztünk, de sokat kaptunk.

A pápai gárda - ahogyan a ligaegyüteseknél szokás - nem állandó kezdőtizeneggyel dolgozott, a kerettagok mellett az első csapatból visszajátszók száma és személye általában fordulónként változott.

- Az NB I-es állományból érkező fiatalok mindig minőséget jelentettek a játékunkban. Azok közül, aki többször szerepeltek nálam Dlusztus és Nebil dicsérhető külön. Az állandó keretből Kiss és Nyári emelhető ki, a többiek erősen hullámzó teljesítményt nyújtottak - mondta Nagy Mihály, aki megjegyezte: a legfontosabb céljuk az, hogy a Pápa II.-ben játszók fejlődjenek és kiderüljön az, hogy lehet-e rájuk a jövőben számítani.

- Ebből a szempontból jól sikerült a félév, de a folytatásban szeretnénk eredményesebbek lenni. A bajnoki mezőny egyébként rendkívül kiegyenlített, mindenki képes bárki ellen jó eredményt elérni. Izgalmas tavasz elé néz a csoport.

Várpalota

A Veszprém megyei első osztály előző szezonjának bajnoka nyáron meglepetésre az NB III Dráva-csoportjába kapott besorolást, s ez nem érintette túl pozitívan az egyesületet, amelynek a magasabb költségek mellett a mezőny teljes ismeretlenségéből adódó hátrányokkal is meg kellett küzdenie. Az együttes egész ősszel a tabella hátulsó részében helyezkedett el, egy ideig sereghajtó is volt, végül  két-két győzelem és döntetlen mellett nyolc vereséget elszenvedve, nyolc ponttal  utolsóelőttiként zárta a félévet.

- A felkészülési időszak harmadik hetében kaptam meg a csapatot, egy igen bő kerettel, amelyet rövid idő alatt kellett leszűkítenem - kezdte értékelőjét Pintér Csaba.

A Várpalotai BSK szakvezetője megjegyezte: a körülményekhez képest jól sikerült a nyári munka, a bajnokságban aztán mégsem alakultak megfelelően a dolgok.

- A hetedik fordulóban szereztünk először pontot. A gyenge teljesítménynek több oka is volt, mentális problémák adódtak, ráadásul ebben az időszakban sérülések, munkahelyi elfoglaltságok, vagy fegyelmezetlenségek miatt nem tudtam kétszer ugyanazt a kezdőcsapatot pályára küldeni. A folytatásban viszont sikerült megtalálni a kezdőtizenegyet, feljavultunk, viszont a szerencse nem állt mellénk - mondta el Pintér Csaba, aki hozzáfűzte: együttese egyenrangú ellenfele volt a legjobbaknak is, ám a pontszerzés ha apróságokon is, de elúszott.

A Bányász végül az utolsó két fordulóban négy pontot szerzett és ezzel némi reményhez jutott.

- Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nem adjuk fel. A téli időszakban biztos lesz mozgás a keretben, igazolni nem tudunk, viszont szeretnénk a nagyon jól szereplő U-19-es csapatunkból fiatalokat felhozni, a tehetséges korosztályra hosszú távon is számítunk. Ősszel láttunk 13 alakulatot és úgy gondolom, hogy játéktudásban és erőnlétben számunkra az 58. hely környéke lenne a reális, de a hátrányunk nem kicsi, így a célunk a bennmaradás kivívása lehet. Szerintem ezt tudjuk teljesíteni - jelentette ki az edző.

Komoly segítséget kapott a tavaszi bravúrra, azaz a bennmaradás kivívására készülő Várpalota. A labdarúgócsapat edzőpályáján a napokban építették ki a villanyfényes világítást, amely a centerpálya tehermentesítésén túl a gárda téli felkészülésében jelent előnyt.

A Bányász edzője, Pintér Csaba elmondta: a főként társadalmi munkával létrejött fejlesztés támogatóinak, résztevőinek ezúton is köszönik közreműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!