Foci

2008.11.25. 03:28

Valami elszakadt

<b>Pápa</b> - Az első vonalból történt kiesése óta a Lombard Pápa idén nyáron a harmadik idényét kezdte meg az NB II-ben. Minden évben az volt a cél, hogy visszaverekedje magát a csapat a legjobbak közé.

Novothny Ottó

Sajnos már most, a téli szünetben kijelenthető, hogy meglepetés lenne, ha ez éppen ebben a pontvadászatban sikerülne. A klub ugyanis tíz ponttal lemaradt a listavezető Gyirmót mögött, és végül a hatodik helyen zárt. A tizenöt találkozóból hatot megnyert és ötben döntetlenre végzett, a gólkülönbsége 19:14.

Érdekes volt ez a fél szezon, hiszen a tizenöt összecsapás kisebbik felét Urbán Flórián vezetőedző vezényelte le. 

Ma már kijelenthető, hogy egyértelműen elkapkodott döntés volt a tavaszi első forduló után (Komló elleni döntetlen) Kiprich Józsefet meneszteni. (Különlegesség, hogy a volt válogatott labdarúgó a Gyirmóttal egyelőre a feljutó helyen áll.)

Urbán stílusa azonban finoman fogalmazva is megosztotta a csapatot, ráadásul az eredmények sem jöttek. Miközben először kapott csaknem szabad kezet a szakember a leigazolandó játékosok kiválasztásában, a bajnoki menetelés elmaradt. 

Olyannyira, hogy hét mérkőzésen mindössze kilenc pontot gyűjtött a csapat a megszerezhető huszonegyből. 

Márpedig ez nagyon kevés egy olyan együttesnél, ahol a bajnoki cím elérése a cél. Az utolsó hetekben már csak az volt kérdés, hogy melyik meccs után kell felállnia Urbánnak. 

Végül a Baja elleni idegenbeli döntetlen után (ekkor pontosan minden meccsre jutott egy rúgott és egy kapott találat, vagyis 7:7-es gólkülönbséget produkált az alakulat) történt meg az edzőváltás.

- Ideiglenes dolognak indult, hiszen kéznél voltam - idézte fel az időszakot Kovács László, aki azóta már kinevezett trénere a Lombard Pápának. - Ezt megelőzően egyébként Tatabányán hét éve voltam vezetőedző, akkor is az NB I/B-ben.

- Ha a statisztikákat nézzük, egyértelműen javult a csapat teljesítménye.

- Nyolc meccs jutott rám, ezeken négy győzelem mellett két döntetlen született. Olyan szempontból viszont peches időszak volt ez, hogy a szűk játékoskerettel ekkor indult be igazán a szerda-szombat ritmusú program: bajnoki meccsek, kupatalálkozók, ligaösszecsapások.

- Mindezek ellenére a Százhalombatta elleni vereségig úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben.

- Az lehet, hogy kívülről így látszott, ugyanakkor én azt éreztem, hogy a pécsi találkozó után valami megszakadt a csapatban. Borzasztóan megviselte a fiúkat az a kudarc, amiért a videofelvétel többszöri megnézése után is azt gondolom, hogy a játékvezetői hármas kárunkra történt hibái okolhatók.

- A fejben fáradt társaság állapota tovább romlott?

- Ez így igaz. Nehéz helyzetbe kerültünk, és ennek következménye volt a battai vereség. Ott már nagyon nem tetszett, amit láttam.

- Teljesen más stílust képvisel, mint elődje.

- Valóban, ahogy eltűnt a korbács, néhány ember, azt gondolom, hogy túlságosan is elengedte magát. Soha nem szólok a kihagyott helyzetekért, az elhibázott passzokért, kizárólag az dühít fel, ha valaki becsap engem és a társait is. Sajnos ilyen szempontból is csalódtam néhány játékosban.

- A bajnoki szünet a Lombardnál általában együtt jár egy alapos nagytakarítással.

- Szerintem most fiatal és erős a csapatunk, csupán két- három poszton kellene erősíteni. Kevés gólt rúgtunk, a középpályánk sem túlzottan izmos, a védelem megtette a dolgát. 

Saját jövőmmel kapcsolatban nem tudok semmit mondani, de hiszem, hogy amennyiben pár jó játékost leigazolunk, akkor ez a társulat képes a feljutást is kiharcolni. Persze elsősorban az ezt következő bajnokságra gondolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!