Foci

2009.06.02. 02:28

Veszprémi fociezüstérem

Megyei körkép - A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában a Veszprém és a Badacsonytomaj is nyert, a Padragkút viszont simán kikapott.

Munkatársainktól

B.-tomaj-Tapolca - 3:0 (0:0)
Badacsonytomaj, 300 néző. V.: Borbás. 

Badacsonytomaj: Simon - Németh (Kiss M.), Hegedűs, Molnár, Orovecz, Kiss, Csala (Kiss J.), Szőcze, Hujber, Fonnyadt, Korpos (Oszterman). Edző: Koller Tamás. 
Tapolca: Radnai - Pupos, Bárány, Hegyesi, Berta, Tóth, Halász (Horváth), Sinkó (Viski), Tüske, Németh, Marton (Kulman Gy.). Edző: Viski László. 

Kiegyenlített első félidőt hozott a szomszéd városok találkozója, majd fordulás után már inkább a hazaiak akarata érvényesült.

A 64. percben Szőcze látványos lövésére hiába vetődött Radnai, mert a labda a hosszú felső sarokba vágódott, 1:0. A 77. percben Kiss J. remek beadása Korpost találta meg, aki a helyzetet jól megoldva a kapuba lőtt, 2:0. 

Alig egy perccel később, ismét egy jobb oldali támadás után a beadást Orovecz vágta a hosszú sarokba, 3:0. A hatásosabb támadójátékot produkáló hazaiak megérdemelt győzelmet arattak a mezőnyben jól adogató TIAC-Honvéd VSE ellen. 
Jók: Hegedűs, Molnár, Orovecz, Hujber, ill. Bárány, Hegyesi, Tóth.

Veszprém FC-MTE - 3:1 (1:0)
Veszprém, 400 néző. V.: Tóth. 

Veszprém FC: Varga T. - Fehér, Pálfi, Foki, Cseresznyés, Garai, Soós, Babos, Tatai, Czvetkó (Csordás), Marosvölgyi (Weibel). Edző: Orbán Tamás, Pető Tamás. 
MTE 1904: Antal - Winter (Balás), Gardó, Hannich (Régi), Tóth (Szabados), Schmatovich, Török, Kertész, Kovács, Szabó, Szabados. Edző: Hannich Péter. 

A 7. percben Tatai nagy erejű lövése a kapufáról Marosvölgyi elé pattant, aki azonnal lecsapott a labdára és a nagy helyzetben nem hibázott, 1:0. Az 51. percben Babos szögletére Pálfi érkezett jó ütemben, fejese után már két góllal vezetett a vendéglátó, 2:0. A 60. percben Gardó három védő között fejelt a kapuba, 2:1. 

A 91. percben az ellenfél védői nem tudtak felszabadítani, a labda Weibel elé került, aki kapásból lőtt a kapuba, 3:1. Az ellenfél nem kényszerítette nagy erőbedobásra a VFC-t. 

A veszprémiek ezzel a győzelmükkel bebiztosították az ezüstérmet a hátralévő fordulók eredményétől függetlenül.

Jók:
Fehér, Cseresznyés, Soós, Babos, ill. Antal, Hannich, Szabó.

Padragkút-SVSE - 1:5 (0:2)
Ajka, 50 néző. V.: Ifj. Pados. 

Padragkút: Sipos M. (Marics G.) - Hauzer T. (Balázsi), Gersics J. (Karika Á.), Szilágyi G., Lang, Szélesi, Marics M., Hauzer R., Orbán A., Csertán Z., Osváth R. (Berkes). Edző: Dalnoki László. 
SVSE: Kiss Sz. (Petős) - Deák, Párkányi (Kelemen), Varga D., Horváth T., Böcskör, Németh D. (Vörös A.), Böcskör Zs., Németh N., Dragoda Z., Varga Z. Edző: Vég Tibor. 

A 42. percben bal oldali támadásnál Varga Z. két méterről lőtt a hálóba, 0:1. A 45. percben jobb oldali beadás után Dragoda Z. a hálóba vágta a labdát, 0:2. A 47. percben Varga Z. lefutotta a padragi védelmet, és a védőket kicselezve újabb gólt szerzett, 0:3. A 49. percben újra a soproni csatár, Varga Z. pillanatai következtek, 0:4. A 78. percben Dragoda sprintelt, a padragi védelmet maga mögött hagyva szép mozdulattal vette be a hazai kaput, 0:5. A 86. percben megszületett a hazaiak szépítő találata: Szélesi P. volt szemfüles, a kifutó kapustól elvette a labdát és az üres kapuba gurított, 1:5. A lényegesen jobb erőkből álló vendégcsapat megérdemelten nyert Padragkúton.

Jók:
senki, illetve Deák, Varga D., Németh D., Böcskör Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!