Foci Eb

2016.06.15. 13:39

Kispad blog: Minden meccs ajándék!

Minden meccs ajándék - ez a velős, lényegre törő mondat volt olvasható a miskolci Diósgyőr-drukkerek egyik zászlóján, amely korábban rendszeresen feltűnt a lelátókon.

Polgár Tibor

Szurkolói körökben szállóige vált ebből a mondatból, amely tökéletesen visszaadta az utóbbi években, évtizedekben igencsak mostoha sorsú miskolci labdarúgás minden kínját, baját, és azt a példaszerű szemléletet, miszerint a csapat legapróbb sikereinek is tudni kell örülni. Még annak is, ha csak pályára lépnek a labdarúgók, akiknek szurkolunk

A magyar labdarúgó-válogatottnak ugyancsak minimális sikerekben volt része az elmúlt időszakban, egészen addig a pillanatig, amíg le nem fújták a norvégok elleni Eb-pótselejtező visszavágóját. Futballistáink kijutottak az Európa-bajnokságra. Ennek kapcsán a különféle elemzések és szakértők egyből a mezőny végére sorolták a magyarokat, akiknek így minden meccs ajándék lehet a kontinensviadalon. Persze a szurkoló reménykedésre született, mi is bízunk a meglepetésben és a győzelemben, még akkor is, ha a csapatunkat alkotó játékosok futballpiaci összértéke a legalacsonyabb az Európa-bajnokságon részt vevő nemzeti tizenegyek között. Minden meccs ajándék.

Az első mérkőzésen aranylábúink azokkal az osztrákokkal találták magukat szembe, akik a selejtezősorozatot veretlenül zárták, miközben a második legtöbb pontot gyűjtötték az összes európai válogatott közül. Minden meccs ajándék! Elkezdődik a találkozó. Rögtön az első percben David Alaba, a Bayern München alapembere egy távoli bombával alaposan megdöngeti Király Gábor kapufáját. Egyébként a színes bőrű osztrák klasszis becsült értéke 45 millió euró, míg a teljes magyar játékoskereté összesen 27,3 millió. Minden meccs ajándék! Nem sokkal az első félidő lefújása előtt Dzsudzsák Balázs ordító ziccert ront. Minden meccs ajándék!

Aztán eljön a pillanat, amikor százezrek egyszerre ordítanak fel a szívük-lelkük legmélyéről, amikor barátok és ismeretlenek ugranak egymás nyakába, amikor a ránk zúduló sör csak még inkább fokozza a fokozhatatlan hangulatot: Szalai Ádám révén megszerzi a vezetést a pénz által irányított sportág értékmérője szerint „Olcsó Jánosokból” álló, lesajnált magyar válogatott, amelynek – és szurkolóinak – minden meccs ajándék.

Az élet egyik alapszabálya szerint a katarzis attól katarzis, hogy nem lehet fokozni. Úgy tűnik, hazánk fiai nem ismerik ezt a bölcsességet, miképpen a szakértők és a fogadóirodák által előzetesen felvázolt esélyekre is magasról tesznek. A hajrában Stieber Zoltán beviszi a kegyelemdöfést, 2:0 ide. Nincs mese, ez már a mennyország. Minden meccs ajándék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!