Foci Eb

2016.07.08. 05:42

Francia győzelem - A házigazda Portugáliával játssza a döntőt

Marseille, Veszprém - Portugália-Franciaország döntő lesz a labdarúgó Európa-bajnokságon vasárnap.

Horváth Gábor

Németo.-Franciao. 0:2 (0:1)
Marseille. V.: Rizzoli (olasz).
Gólszerző: Griezmann (47., 72.).

A német Mesut Özil (b) és a francia Paul Pogba a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Németország - Franciaország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. július 7-én. (MTI/EPA/Peter Powell)

Az Eb második elődöntőjét a franciák kezdték jobban, ám aztán Németország átvette az irányítást, dominált és több helyzetet is kidolgozott. Lloris kapusra többször is szükség volt, de a németek nem tudtak betalálni, míg a franciák igen. A Schweinsteiger kezezése miatt befújt 11-est Griezmann magabiztos értékesítette, 0:1.

Szünet után Németország nem tudott igazán vetélytársa fölé kerekedni. Míg a franciák megoldották a védekezést, a németek nagyot hibáztak hátul, a 72. percben Pogba beadását Neuer ütötte rossz helyre, Griezmann pedig kapásból a kapuba spiccelt, 0:2.
A folytatásban Joachim Löw csapata mindent egy lapra feltéve támadott, és jöttek is a német helyzetek, de még szépíteni sem sikerült.

Címkék#foci Eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!