Foci Eb

2016.06.27. 19:05

Összehozták a nemzetet - Megtelt a Hősök tere, több ezres drukkerhad fogadta a csapatot

Budapest - Talán nem túlzás azt állítani, az elmúlt két hétben a futball Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott miatt megbolydult az ország, összekovácsolódtak az emberek, boldog, boldogtalan a fociról, a mi csapatunkról beszélt.

MTI

A magyarok minden várakozást felülmúlva csoportelsőként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe, ahol aztán Belgium lestoppolta a mieinket. A kiesés dacára fantasztikus ünneplésben részesítették a szurkolók a hazatérő válogatottat. Mi tagadás, közel fél évszázada vártunk hasonló élményekre, s végre mi, magyarok is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor van egy csapatunk. Egy nem is akármilyen együttesünk.

Hétfő délután negyed 6 előtt néhány perccel érkezett haza Budapestre a magyar társaság. A nemzeti csapatot szállító repülőgépet vízsugárral fogadták Ferihegyen, számos újságíró volt kíváncsi a hazatérő küldöttségre.

A leszállást követően Bernd Storck szövetségi kapitány elmondta, nagyon elégedett a szerepléssel, ugyanakkor már a jövőre, a következő két évre gondol, és legfontosabb célnak azt nevezte meg, hogy a válogatott kijusson a 2018-as oroszországi világbajnokságra. Hozzátette: nem szabad, hogy az elvárások megnőjenek a csapat irányába, hiszen nemzetközi szinten továbbra is tapasztalatlan együttesről van szó, amely ugyanakkor a kontinensviadalon megmutatta, hogy az élcsapatokkal is képes felvenni a küzdelmet.

A német szakember reményét fejezte ki, hogy az európai kupákban szereplő magyar klubcsapatok közül - amelyek már ezen a héten megkezdik szereplésüket az Európa Liga selejtezőjében - valamelyik érdekelt lesz a főtáblás küzdelmekben, mert így a válogatott játékosok is egyre több komoly nemzetközi mérkőzésen szerezhetnének tapasztalatot.

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságról hazatérő magyar labdarúgó-válogatott játékosai a fővárosi Hősök terén tartott ünneplésen, ahol több ezren köszöntötték a csapatunkat  (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

A magyar válogatottat az Eb-n nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a budapesti Hősök terén. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére.

A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt Ria, Ria, Hungária , Szép volt fiúk , Magyarország, ollé, ollé rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre.

Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya azt hangsúlyozta, hogy a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és Magyarország a legnagyobb ország lett . Hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

 

Gera: csodálatos élmény volt az Eb

A hazatérést követően a magyar nemzeti csapat két legidősebb tagja, Gera Zoltán és Király Gábor válaszolt az újságírók kérdéseire. A 37 éves Gera arról beszélt, csodás élményekkel lett gazdagabb, az Eb a pályafutása egyik csúcspontja volt. Király Gábor azt hangsúlyozta, a jó szereplés egyik kulcsa a hét hetes felkészülés volt. Hogy folytatja-e válogatott pályafutását, arról viszont nem akart egyelőre beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!