Foci Eb

2016.06.26. 21:15

Véget ért az álmunk - Belgium jutott tovább a legjobb nyolc közé

Toulouse, Veszprém - A világranglista második helyén álló Belgium magabiztosan jutott tovább Magyarországgal szemben a labdarúgó Eb nyolcaddöntőjében.

Horváth Gábor

Magyarország-Belgium 0:4 (0:1)
Toulouse, 35 ezer néző. V.: Mazic (szerb). Magyarország: Király - Lang, Guzmics, Juhász (Böde 79.), Kádár - Gera (Elek 46.) - Lovrencsics, Pintér (Nikolics 75.), Nagy Á., Dzsudzsák - Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck.
Belgium: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - Mertens (Carrasco 70.), De Bruyne, E. Hazard (Fellaini 81.) - R. Lukaku (Batshuayi, 76.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots. Gólszerzők: Alderweireld (10.), Batshuayi (78.), Hazard (80.), Carrasco (91.).

Szalai Ádám (középen), valamint a belga Axel Witsel (balra) és Eden Hazard (jobbra) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország-Belgium mérkőzésén Toulouse-ban (Fotó: MTI)

Gyorsan vezetést szerzett a nyolcaddöntőben a világranglista második helyén álló Belgium. A kölyökképű De Bruyne szabadrúgását Alderweireld fejelte senkitől sem zavartatva Király kapujába. Ezt követően is főleg a belgák dolgoztak ki helyzeteket, amint a magyarok hibáztak, azonnal gyors kontrát indítottak, így többször is szükség volt Király bravúrjára. Dzsudzsák és Lovrencsics távoli átlövéssel próbálkozott, ám a kaput nem sikerült eltalálni.

A szünet után feljavult a mieink játéka, több lehetőséget is kidolgoztak, ám a jóval dinamikusabb, gyorsabb belgák Hazard vezetésével eldöntötték a mérkőzést. Az utolsó percben még Carrasco is gólt lőtt.

Franciaország-Írország 2:1 (0:1)
Lyon, 56 ezer néző. V.: Rizzoli (olasz). G.: Griezmann (58., 61.), ill. Brady (2., 11-es). Kiállítva: Duffy (66.).

Az írek már a második percben megszerezték a vezetést, a francia válogatott az első félidőben jobbára csak szenvedett. Szünet után azonban összekapta magát a gall csapat, amely gyorsan fordított és több gólt is lőhetett volna.

Németország-Szlovákia 3:0 (2:0)
Villeneuve-d Ascq, 44 312 néző. V.: Marciniak (lengyel). G.: Boateng (8.), Gomez (43.), Draxler (63.).

Egy rossz felszabadítás után Boateng vezetést szerzett a németeknek. Özil megduplázhatta volna az előnyt, de tizenegyest rontott. A játékrész hajrájában azonban Gomez növelte a különbséget. A folytatásban is a németek akarata érvényesült, és végül simán jutottak be a nyolc közé.

 

Eredetileg Kleinheisler Lászlót nevezte a kezdőbe Bernd Storck szövetségi kapitány, azonban a 22 esztendős középpályás a bemelegítésnél egy rossz mozdulat miatt megsérült. A helyére így Pintér Ádám, a Fradi játékosa került.



Címkék#foci Eb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!