Ganna

2016.11.25. 19:40

Vidám mulatsággal köszöntötték a nyugdíjasokat

Ganna - Az idős embereket tisztelnünk kell. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásunkat, támogatásunkat, szeretetünket, és annak érzését, hogy értékeljük őket.

Polgár Bettina

Ezeket a gondolatokat Nagy Ottó, Ganna polgár-mestere hangsúlyozta a helyi idősköszöntő ünnepségen. - A fiatal nemzedék az elődök által megalkotott világba születik bele. Munkánkat az elődök eredményeire építve végezzük. Életünk akkor tekinthető értékesnek, ha az idő előrehaladtával saját utódainknak értékesebb világot, példát tudunk állítani. Mindennapi munkánkban az elődök nyújtotta mintából meríthettünk hitet, erőt, bátorságot. Szebbé és reménytelibbé teszik életünket. Sokat segítenek nekünk tapasztalataik, véleményük, bölcsességük átadásával - fogalmazott a település vezetője.

Mint mondta, a gannai önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy olyan körülményeket biztosítsanak, amelyek lehetővé teszik a szépkorúak számára a méltó, derűs életet, és az idősek a pihenés éveiben megkapják mindazt a támaszt, ami megszépítheti, teljesebbé teheti napjaikat.

Az önkormányzat ízletes vacsorával és kisebb karácsonyi ajándékkal kedveskedett az eseményre ellátogató nyugdíjasoknak
Fotó: Vallner Bettina

- A gannai nemzetiségi önkormányzattal karöltve programjainkkal, valamint szolgáltatásaink bővítésével az idei esztendőben is könnyebbé tudtuk tenni az idősebb generáció életét. A tavaly elindított szociális étkezéssel már több mint harminc nyugdíjas él. A falugondnoki szolgálat létrehozásával tovább bővültek a lehetőségek. Tudunk segíteni a gyógyszerek kiváltásában, megkönnyítjük a szakrendelésre, vizsgálatokra való eljutást, illetve a nagybevásárlásokat. Emellett működtetjük a helyi nyugdíjasklubot. Az aktívabb nyugdíjasaink részt vesznek minden rendezvényünkön: a betlehem megszentelésén, a falusi disznóvágáson, a nemzetiségi napon, a falunapon, továbbá a nyugdíjas-kiránduláson - mutatott rá Nagy Ottó. A polgármester az eseményen külön is köszönetet mondott mind-azoknak, akik a kitelepítés hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségükre sütöttek, valamint akik az utcájukat virágokkal díszítették, és ezzel is hozzájárultak ahhoz, hogy A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű versenyen ismét kiváló minősítést kapott község.

- Kívánom a szépkorúaknak, hogy bajaik és problémáik ellenére is élvezzék az életük minden egyes pillanatát, az év minden napján érezzék a család, a társadalom, az önkormányzat megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van önökre, érezzék, hogy vannak dolgok, amiket jobban tudnak, és vannak dolgok, amiket csak önök tudnak - emelte ki köszöntőjében Ganna polgármestere.

A jó hangulatú összejövetelt színpadi produkciók is gazdagították: nagy sikert aratott a Pegazus Színház operett-előadása
Fotó: Vallner Bettina

Az ünnepségen a Pegazus Színház operett-előadása biztosította a kellemes kikap-csolódást, valamint a Gannai Asszonykórus helyi gyűjtésű dalokkal szórakoztatta a közönséget. Az önkormányzat vacsorával és kisebb karácsonyi ajándékkal kedveskedett
a nyugdíjasoknak, majd Schlecht József, a Magyarországi német énekkarok VII. országos fesztiválján fesztiváldíjat nyert Gannai Asszonykórus harmonikása az éjszakába nyúlóan szórakoztatta az énekelni vágyókat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!