Gazdaság

2006.06.25. 22:00

A legnagyobb városi adózó

<b>Százhatvan ember kap munkát a szállodában</b>

Mórocz Zsolt

A város legnagyobb adófizetõjeként számon tartott, jelenleg százhatvan embert foglalkoztató szálloda már eddig is jelentõs mértékben hozzájárult a vendégszám növeléséhez, amit a képviselõ-testület ezúton is üdvözölt. Pokorádi Sándor szállodaigazgató lapunknak elmondta, hogy egymillió forint nem kis pénz, de a hotel forgalmához viszonyítva inkább egy pozitív visszajelzés számukra a város részérõl. - A nyitás óta több száz millió forintot költöttünk marketingre, illetve azóta mintegy 176 milliót fizettünk be a város kasszájába különbözõ adónemekben. Mára nyilvánvalóan a képviselõ-testület is szembesült azzal a ténnyel, hogy a Pelion komoly gazdasági tényezõ a városban. Mi pedig dolgozunk, Tapolca nevét messze földön tesszük ismertté és vonzóvá marketingmunkánkkal, színvonalas szolgáltatásainkkal - fogalmazott.
A fõként gyógyszállóként megismert Pelion immár konferenciaszállodaként is közkedveltté vált, szinte egymást érik a különbözõ többnapos, nívós programok. Pokorádi Sándor megjegyezte, hogy a tapolcai önkormányzattól minden segítséget megkap- tak az elmúlt években, bár véleménye szerint nem lenne rossz, ha a testület kijelölne egy turizmusért felelõs személyt, aki összefogná az ágazat helyi vonatkozásait, kapcsolatot tartana az idegenforgalomban mûködõ vállalkozásokkal, összehangolná a különbözõ programokat.
- A nyitás óta folyamatosan növeltük a bevételeket, bár az idei választási év némi megtorpanást hozott elsõsorban a konferenciaturizmus terén. Nyugaton régi tapasztalatnak számít, de úgy tûnik, hazánkban is igaz, hogy választási évben mindenki kivár egy kicsit. Ehhez párosult a rossz tavasz végi, nyár eleji idõjárás, és az itthoni vendégeink esetében a várható megszorító intézkedések is visz-szafogták némileg a forgalmat - vélekedett az igazgató.
A szállodában a nyitás óta folyamatosak a fejlesztések, ma is népszerû az óvoda, sokan keresik a különbözõ welness-szolgáltatásokat. Pokorádi Sándor nagy feladatnak nevezte a barlangterápia népszerûsítését, szerinte ugyanis itt még vannak hiányosságok. - A vendégek egy része magyar, de sokan érkeznek Svájcból, Ausztriából, Né- metországból, sõt két hete járt nálunk egy csoport Luxemburgól, akik elégedetten távoztak és már biztos, hogy ismét ideutaznak. A mi dolgunk addig nehéz, amíg idetalál a vendég. Ha eddig eljutunk, akkor utána már visszajön, sokszor az ismerõsökkel, rokonokkal, barátokal együtt. Csak érdekességként említem, hogy a közelmúltban egy orosz házaspár járt nálunk, velük a szálloda oroszországi népszerûsítésérõl is tárgyaltunk - tette hozzá a szálloda igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!