Gazdaság

2006.09.07. 02:27

Középkori programokkal

- Az idei szezon gyengébb volt, mert a hosszan tartó kánikula miatt a nyaralók inkább a vízpartot választották - mondta ifj. Papp Imre, a Hotel Kapitá ...

Mórocz Zsolt

- Az idei szezon gyengébb volt, mert a hosszan tartó kánikula miatt a nyaralók inkább a vízpartot választották - mondta ifj. Papp Imre, a Hotel Kapitány egyik vezetője. - Jelentős bevételkiesést okozott a május elsejei, pünkösdi és húsvéti kedvezőtlen időjárás is. A végvári napok első napján is esett az eső. Az idegenforgalmi szakember elmondta, külföldi vendég kevés érkezik, a hazai piac pedig kicsi. Országosan van úgy hatvanezer család, aki megteheti, hogy évente többször elutazzon egy hosszú hétvégére. Ők a minőségi szállást és az egyedi szolgáltatásokat keresik. A négycsillagos szállodára van igény, a háromcsillagos eladhatatlan. Akinek van pénze, a jobbat is megengedheti magának, akinek nincs, annak a háromcsillagos is drága. A családi vállalkozás a középkort mutatja be a látogatóknak. A recepción a hölgy középkori ruhába öltözve fogadja a vendégeket. A középkori vacsorán és várlátogatáson csaknem minden turista részt vesz.- Akik először járnak nálunk, csodálkoznak, miért kell kezet mosni a dézsában - mesélte. - Évekkel ezelőtt járt nálunk egy orosz csoport. Felszolgáltuk a sült combot és a krumplit. A többi vendég már el is fogyasztotta azt, ők csak ültek szótlanul és vártak. Egyik munkatársunk odament és megtudakolta, mi a gond. Ekkor mondták, nem kaptak evőeszközt. Mondtuk, mások sem, itt kézzel kell enni. Nevettek, majd jóízűen megvacsoráztak. A Sümegre látogatók nemcsak a szálloda szolgáltatásait veszik igénybe, hanem meglátogatják a várat, a püspöki palotát, vásárolnak, beülnek valamelyik cukrászdába. Ifj. Papp Imre szerint az egész magyar idegenforgalomnak jót tenne, ha a Balatonon engedélyeznék a jetski és a motorcsónak használatát.- Előny, ha egy vendéglátóegység egész évben nyitva van - mondta. - Szállodánkat úgy alakítottuk ki, hogy a vendégek a hidegebb évszakokban is megtekinthessék középkori programjainkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!