Gazdaság

2006.11.30. 03:26

Befejeződött a második ütem

Veszprém (kiss) - Ma-gyarország idegenforgalmának egyre erősödő ágazata a konferenciaturizmus.

Kiss Nikolett

A tíz éve még teljesen rossz állapotban lévő műemléki épület négy éve üzemel szállodaként, a második ütemben pedig most konferenciateremmel bővült - idézte fel Olma Frigyes, a szálloda tulajdonosa. A mintegy 150 millió forintos beruházáshoz 44 millió forintot a Regionális operatív program pályázata biztosított. Ezzel egy 360 négyzetméter alapterületű, 120-150 személy befogadására alkalmas konferencia-rendezvényteremmel bővült a hotel.

Ez a projekt kiváló példája a magánszféra és az állam közötti partnerségnek - mondta köszöntőjében Somogyi Zoltán turizmusért felelős szakállamtitkár. A hotel ráadásul a konferencia- és örökségturizmus bástyája is, mindkettő alapvető bázisa a Nemzeti turizmusfejlesztési stratégiának is - mondta.

Debreczenyi János polgármester szerint ezzel a beruházással bővültek a szállásférőhelyek, valamint a turisztikai lehetőségek Veszprémben, ez pedig alapvető érdeke mindenkinek.

Ennek a régiónak egyik kitörési pontja a turizmus, erre a következő, 2007-2013 közötti pénzügyi tervezési periódusban 35 milliárd forintot fordít a régió - emelte ki Pál Béla. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: 2004-2006 között a tanács 42 támogatandó projektről döntött, 8,8 milliárd forint értékben. Ebből 3,4 milliárd forint került Veszprémbe, többek között a Dubniczay-ház, Balatonfüred reformkori városmagja és az ajkai városközpont is ebből újult meg.

A következő hétéves időszakban 140 milliárd forint jut a közép-dunántúli fejlesztésekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában