Gazdaság

2007.06.13. 02:29

Környezetvédelmi csapat kapitánya

Budapest, Balatonfűzfő - Negyedszázados környezetvédelmi tevékenységét immár a harmadik díjjal ismerték el a napokban dr. Bakonyi Árpádnak, a Nitrokémia Zrt. vezérigazgatójának.

Tremmer Tamás

Dr. Bakonyi Árpád 1982- 83-ban kezdte a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységét. Az első elismerést a dorogi veszélyeshulladék-égető létrehozásáért kapta. Az állami kitüntetést - Eötvös-díjat - 1991-ben vehette át. Az idei év elején a Környe- zetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a Környezet Védelméért Életmű-díját kapta kézhez. Ebben az eszetndőben a környezetvédelmi világnapon, június 5-én újabb sikert könyvelhetett el. Fodor Gábor szakminisztertől a Környezetünkért-díjban részesült a balatonfűzfői Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Dr. Bakonyi Árpád a hét elején házi ünnepség keretében köszönte meg a barátok, családtagok, munkatársak támogatását, segítségét. Úgy fogalmazott: sikeres pályafutása során több hibát is vétett, a legnagyobb hiba azonban biztosan az lenne, ha nem venné tudomásul, hogy ezek az elismerések nem kizárólag neki szólnak, hanem csapatmunka eredményei. Lapunknak kifejtette, aki nem csapatban dolgozik, el sem tudja képzelni, milyen érzés társakkal együttműködni. Van úgy, hogy maga az ötlet a csapat valamelyik tagjától származik; néha a kivitelezés dandárja sem hozzá köthető. Tulajdonképpen neki mint a team kormányosának - kapitánya, vezetője, kinek hogy tetszik -, az a feladata, hogy összefogja a csapatot, s a már elhatározott irányba, a kitűzött cél érdekében vezesse a társakat. Nagy szerencséje volt, vallotta be, az elmúlt 25 évben jó néhány cél érdekében mindig sikerült összehoznia ütőképes csapatot. Ezzel a harmadik országos elismeréssel felért a csúcsra? A kérdésre nem tudta a választ. Szerinte ő csak tette a dolgát eddig is. Ebben az évben tölti be a 65. életévét, de még úgy érezte, számos fel- adat van, amiből szeretné kivenni a részét. Ha ezt a díjat nem kapta volna meg, a megfogalmazott célokat akkor is szerette volna megvalósítani. Ez az elismerés azt mutatja számára, hogy más is észreveszi, ezek olyan célok, amiket ma Magyarországon meg kell oldani. A díj ráerősít arra, hogy jó irányban haladtak, s ezt kell továbbvinni. A Naplónak azt is elárulta, a szakmai pályafutását Balatonfűzfőn kívánja befejezni. A környezetvédelmi kárelhárítás végeztével építeni szeretnének. Az a kívánsága, hogy a Nitrokémia Zrt. olyan cég legyen, amelyik a saját maga tevékenységével mintázza, mutat példát arra, a környezetvédelem érdekében kell és lehet is tenni. Ebbe az irányba indultak. Szeretne részt venni legalább az építkezés elindításában, utána aztán jöhetnek a fiatalok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!