Gazdaság

2007.07.31. 02:28

Beléptek az alapba

Budapest (vi) - Az FVM által meghirdetett közös kockázatviselésen ala-puló nemzeti agrár-kárenyhítési rendszerhez a január 29-ei határidő lezárulásáig 3670 gazdálkodó csatlakozott.

Varga Ibolya

A jelentkezők összesen mintegy 270 ezer hektár szántó és 15 ezer hektár ültetvény után összesen 313,6 millió forint befizetésére vállaltak kötelezettséget. A viszonylag szerény részvételi arány - a gazdálkodók hat százaléka csatlakozott a programhoz -, valamint a tavaszi fagykárok is közrejátszottak abban, hogy az FVM júniusban ismét megnyitotta a csatlakozás lehetőségét. A második körben a kitűzött július közepi határidő végéig további nyolcezer gazdálkodó csatlakozott a programhoz, s így az érintettek száma megközelíti a 12 ezret. Az új jelentkezők a januáriakét több mint kétszeresen meghaladó száma elle-nére a biztosítással lefedett újabb 150 ezer hektár szántóterülete elmarad a januáritól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!