Gazdaság

2007.10.10. 02:28

<u>Kis borravaló az APEH-nak</u>

<b>Veszprém</b> - Ebben az országban a legnagyobb pénzcsáló maga az APEH. Eddig is tudtam mint kisvállalkozó, majd mint kiscég-tulajdonos , hogy a hivatalnak mindent lehet, meg még egy kicsit azon túl is...<a href="http://naplo-online.hu/gazdasag/20071010_kis_borravalo_az_apeh_nak"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

...a nyomorult, másodrendű polgárrá alacsonyított kisvállalkozó meg örüljön, ha kibírja csengetni az ilyen-olyan adókat, s nem hajítják tömlöcbe - mert oda persze csak a kicsik kerülnek, a nagyok soha. Most mint magánembert is lenyúltak, mert ugyan mi másnak lehet nevezni, ha az APEH elévülés címén törli a polgár adótúlfizetését? 

Ez persze csakis azután jut eszükbe, hogy visszakértem a pénzt, az általuk küldött folyószámla- egyenleg szerint ugyanis még mint túlfizetés szerepel több tízezer forint. Ne menjünk most bele, hogy ha bezzeg a polgár tartozik egyetlen forinttal, hamarost végrehajtó döngeti az ajtót, és az soha nem évül el, nincs az a hatalom, ami kitörli a hivatal rendszeréből, és hogy a tartozásról ezer követelést küldenek, a túlfizetésről viszont egyet sem öt év alatt. 

Mindegy, harmincezer forintocskámat törölték a rendszerből, adtam hát ennyi borravalót az APEH-nak. A forintok ugyanis még csak nem is az én nyugdíjamat erősítik majdan, ezer év múlva, ha megérem a boldog pihenőidőt, hanem lenyelték. Nincs. Azt szeretném csak tudni, hogy a buzgó hivatalnok, aki időt, fáradságot nem kímélve felkutatta, jár-e nekem a tetemes visszafizetés, vajon mennyi időt tölt azzal, hogy a nagy, milliárdokat lenyelő üzletemberek, ne adja isten, a politikusok hasonló ügyeit vizsgálja meg. Az eredményét mindenesetre ismerjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában