Gazdaság

2007.10.04. 02:28

<u>Tisztább levegő kell</u>

<b>Székesfehérvár, Várpalota</b> - Miközben Várpalotán a hulladékégető ellen tüntetnek, a programgazdák tízmilliárdos pályázat benyújtásáról döntöttek. Az ülésen Várpalota nem vett részt. <a href="http://www.naplo-online.hu/gazdasag/20071004__tisztabb_levego_kell"><font color="#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Németh F. Bernadett

A Közép-Duna Vidéke Hulladékkezelési Projekt lebonyolítására létrejött önkormányzati társulás nemrégiben hozta meg azokat a döntéseket, amelyek lehetőséget adnak pályázati források igénybevételére a programhoz. Megválasztották a társulási tanács vezetőit, s döntöttek arról, hogy a nagyobb települések két tagot delegálhatnak a testületbe. Várpalota az ülésen nem vett részt, és új tagot sem delegált képviseletére.


Tisztább levegőért demonstráltak a múlt héten Várpalota lakói

A tanács elnökének Fischer Mariannt, a gesztorönkormányzat, Polgárdi városi képviselőjét választották, alelnökeinek a székesfehérvári Szigli Istvánt és a dunaújvárosi Somogyi Györgyöt.

A tanács döntött arról, hogy a belső ellenőri feladatokat a székesfehérvári és a dunaújvárosi, a közgazdasági, számviteli teendőket pedig a polgárdi polgármesteri hivatal látja el. Létrehoztak egy négytagú munkaszervezetet, és elfogadták azt a javaslatot, hogy a minisztérium által nemrég kiírt, a hulladéklerakók rekultivációját célzó pályázaton induljon a társulás. A programban 96 lerakó rekultivációját tervezik. A bruttó tízmilliárd forintos projektet - ha sikeres lesz - százszázalékos támogatással lehet lebonyolítani. A most benyújtott pályázatokat november végén bírálják el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában